Alles wat je moet weten over snurken en de oplossingen

Snurken is gewoon het geluid van weerstand en turbulentie in de bovenste luchtwegen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, komt het geluid van snurken niet uit de neus. Integendeel, snurken begint achter in de luchtwegen. Achter de tong kan de orofarynx tijdens de slaap vernauwd raken.

Wat is de oorzaak van snurken precies?

Ongeveer 50 procent van de bevolking snurkt, dus u bent waarschijnlijk zeer bekend met het geluid van snurken. Tijdens de slaap ontspannen de spieren die de bovenste luchtwegen open houden en patenteren. Dit is meer prominent tijdens de REM-slaap, of droomslaap, wanneer de spieren het meest ontspannen zijn. Naarmate de luchtweg kleiner wordt, neemt de luchtturbulentie toe. De zachte weefsels achter in de keel trillen, wat het snurkgeluid veroorzaakt. Lees hier meer over de oorzaken van snurken.

Soorten snurkapparaten

Bij het kiezen van een snurkapparaat is comfort een van de belangrijkste variabelen. Ervoor zorgen dat uw apparaat comfortabel zit, is van cruciaal belang, omdat het u aanmoedigt om het zo veel mogelijk te dragen, wat tot merkbare resultaten leidt. Er zijn verschillende soorten snurkapparaten die op verschillende manieren werken. Twee van de meest populaire zijn de snurkbeugel en Mandibular Advancing Devices. De anti-snurk beugel is verkrijgbaar bij Mr. Anti Snurk voor slechts €27,50. Veel mensen ervaren de snurkbeugel als comfortabel en het product werkt uitstekend. Dat komt doordat de snurkbeugel de onderkaak naar voren dwingt, waardoor de luchtwegen geopend worden. Hierdoor kan de lucht weer gemakkelijk door de luchtwegen en wordt het trillende geluid, genaamd snurken, verholpen. Hierdoor kunt u weer rustig en comfortabel slapen. Veel mensen kunnen niet slapen door snurkgeluiden, wanneer deze zijn opgelost, heeft u weer uw nachtrust terug. Hierdoor voelt u zich weer fitter en gezonder dan voorheen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.