Kinderkamer met plakfolie decoreren

Kinderkamers zijn een plek waar kinderen kunnen spelen, leren en ontspannen. Het is belangrijk dat deze ruimte inspirerend, gezellig en persoonlijk is. Een leuke manier om de kinderkamer op te vrolijken en een persoonlijk tintje toe te voegen, is door gebruik te maken van plakfolie decoratie. Plakfolie is een veelzijdig materiaal dat gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen is, waardoor het perfect is voor het decoreren van de kinderkamer.

Plakfolie is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen, waardoor er eindeloos veel mogelijkheden zijn om de kinderkamer mee te decoreren. Of je nu wilt gaan voor een stoere jungleprint, schattige dierenfiguurtjes of een rustgevend patroon – met plakfolie kun je alle kanten op.


Plakfolie aanbrengen is gemakkelijk

Een van de voordelen van plakfolie decoratie is dat het gemakkelijk aan te brengen is. Je hebt geen professionele hulp nodig en kunt zelf creatief aan de slag gaan. Begin met het schoonmaken van de ondergrond waarop je het plakfolie wilt aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat het folie goed hecht en langer meegaat. Vervolgens meet je de oppervlakte die je wilt bedekken op en knip je het plakfolie op maat.

Nu komt het leuke gedeelte: het aanbrengen van het plakfolie! Verwijder voorzichtig de beschermende laag achterop het folie en breng het gelijkmatig aan op de gewenste plek. Gebruik een rakel om eventuele luchtbellen glad te strijken en het folie goed te laten hechten. Tip: bij veel folies is het mogelijk om water te gebruiken, dit spray je tussen het object en de plaklaag, vervolgens veeg je het water onder het folie vandaan en zo creëer je een strak resultaat, zonder luchtbellen!

Het mooie aan plakfolie decoratie is dat het niet permanent hoeft te zijn. Dit betekent dat je de kinderkamer kunt blijven veranderen en aanpassen naarmate je kind ouder wordt. Is je zoon of dochter uitgekeken op de dierenprint? Geen probleem! Je kunt het plakfolie gemakkelijk verwijderen en vervangen door iets nieuws.

Naast muren kun je ook andere oppervlakken in de kinderkamer decoreren met plakfolie. Denk bijvoorbeeld aan meubels, zoals een kast, bureau of nachtkastje. Door deze oppervlakken te bekleden met plakfolie geef je ze direct een frisse en nieuwe uitstraling. Het is een leuke manier om oude meubels nieuw leven in te blazen zonder veel geld uit te geven.

Accessoires met plakfolie decoreren

Plakfolie kan ook gebruikt worden om accessoires in de kinderkamer te versieren. Denk aan lampenkappen, spiegels, fotolijstjes of zelfs speelgoedkisten. Met wat creativiteit kun je de hele kamer in dezelfde stijl brengen door verschillende items te bekleden met bijpassend plakfolie.

Plakfolie is een geweldige manier om de kinderkamer op te vrolijken en een persoonlijk tintje toe te voegen. Het is gemakkelijk aan te brengen en veelzijdig in gebruik. Met plakfolie kun je eindeloos variëren in kleuren, patronen en texturen, waardoor de kinderkamer altijd mee kan groeien met de interesses van je kind. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en creëer een unieke en sfeervolle kinderkamer met behulp van plakfolie! Op www.plakfoliewebshop.nl vind je meer dan 100 verschillende leuke printjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.