Hoe richt je een kinderkamer leuk in?

Het inrichten van een kinderkamer is een leuke, maar uitdagende klus. Er zijn veel dingen waar je over na moet denken, van de kleurtjes op de muur tot de decoratie en bijpassende meubelen. Maar wat voor soort meubels heeft je kind allemaal nodig, en wat staat er leuk in een kinderkamer? In dit artikel geven we je alvast wat inspiratie over het inrichten van een leuke, stoere en gezellige kinderkamer. We zetten een bijzondere materiaalsoort in de spotlights: steigerhout. Bij een steigerhout-specialist zoals VanLonden kun je terecht voor de leukste kinderkamermeubelen!

Gemakkelijk meer opbergruimte

Op een kinderkamer is het belangrijk wat ruimte apart te houden voor het opbergen van kleertjes, speelgoed en andere spulletjes. Dat kan met een mooie kledingkast van steigerhout, of een houten kist voor het beddengoed of speelgoed. Daarmee maak je het je kind makkelijk om zijn of haar kamer lekker netjes te houden, en kun je alle spulletjes een plekje geven. Steigerhout is robuust en sterk, waardoor je er van alles van kunt maken. Dat is ideaal voor een kinderkamer!

Een bed met een bureau combineren

Wil je ruimte besparen, bijvoorbeeld omdat je maar een kleine kinderkamer tot je beschikking hebt? Ook daar kun je rekening mee houden bij het aanschaffen van de meubelen. Een goede manier om ruimte te besparen, is door het bed te combineren met een bureau, een extra bed of een kast. Dat kan met een hoogslaper van steigerhout. Daarmee maak je optimaal gebruik van de ruimte die je tot je beschikking hebt. Een steigerhout bureau onder een hoogslaper zorgt ervoor dat je kind een plekje heeft om rustig huiswerk te maken of te ontspannen. Heeft je kind vaak vriendjes en vriendinnetjes over de vloer die willen blijven slapen? Dan biedt een hoogslaper ruimte voor een extra bed.

Maak het echt gezellig met een huisjesbed

Wil je je kinderkamer echt bijzonder aankleden? Kies dan voor een huisjesbed. Zo’n houten bed in de vorm van een huisje of kasteeltje zorgt ervoor dat je kind er niet alleen heerlijk in kan slapen, maar ook de mooiste avonturen in kan beleven. Het staat ook nog eens prachtig in een kinderkamer en geeft een knus en geborgen gevoel. Heb je zelf een idee voor een mooi meubel of kinderbed, dan kun je een meubelspecialist zoals VanLonden vragen het voor je te maken. Zo ontwerp je samen een meubel dat perfect bij jou en je kind past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.