Je auto net zo goed onderhouden als Max Verstappen dat doet? Dat doe je zo

Fantaseer jij over racen over het circuit? Droom jij van de geur van verbrande olie en rubber en van het harde geluid van automotoren? Wat zou het geweldig zijn om als een echte Formule 1-coureur de racebaan over te kunnen sjezen. Maar voordat jij de vrouwelijke Max Verstappen kunt worden, moet je ervoor zorgen dat het onderhoud van je auto compleet is. Je veiligheid is belangrijk! Wanneer wissel je bijvoorbeeld je zomerbanden in voor winterbanden? En wanneer moet je je motorolie verversen? Ontdek alles over het onderhouden van je auto in dit artikel.

Welke vormen van auto-onderhoud zijn er?

Volgens de ANWB kun je je auto-onderhoud in vier categorieën verdelen:

  • De jaarlijkse inspectie;
  • Geplande reparaties;
  • Het vervangen van onderdelen;
  • Onvoorziene reparaties.

Welk auto-onderhoud kun je zelf uitvoeren?

Iedereen wil het liefst zo goedkoop mogelijk van zijn auto-onderhoud af zijn. Gelukkig hoef je niet voor ieder wissewasje naar een garage. Eén keer per maand (of voordat je een lange rit maakt) kun je zelf je oliepeil meten en eventueel je olie bijvullen. Ook kun je zelf de kwaliteit van je autobanden in de gaten houden. Zitten er scheurtjes in het rubber of is je profieldiepte minder dan 1,6 milimeter? Dan heb je ook nieuwe banden nodig. Maar wil je je auto uitlezen en resetten of wil je auto-onderdelen laten vervangen, dan zul je je auto toch bij een garage moeten brengen.

Waar kun je terecht voor auto-onderhoud?

Sommige vormen van onderhoud kun je niet zelf uitvoeren. Je moet er echt voor naar een garage. Bij de garages van Carteam kun je terecht voor ieder soort onderhoud, van reparaties aan versleten onderdelen tot APK. En het mooiste van alles? De monteurs van Carteam vragen nooit meer voor het onderhoud dan echt nodig is. Jij hoeft je geen zorgen te maken over torenhoge prijzen. Dus wil jij binnenkort weer als een F1-coureur over de weg racen (maar natuurlijk wel onder de snelheidslimiet)? Kom dan langs bij Carteam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.