3 Suggesties voor leerzaam speelgoed

Onderzoek toont aan dat spelend leren een belangrijk onderdeel is van de ontwikkeling van een kind. Leerzaam speelgoed heeft niet alleen voordelen voor king, maar ook voor het hele gezin. Iedereen heeft er baat bij als de kinderen hun energie kwijt kunnen, gestimuleerd worden en de wereld spelenderwijs leren ontdekken. Niet zo verwonderlijk dat er steeds meer gespecialiseerde winkels bijkomen waar je leerzaam speelgoed kunt kopen. Een bekend voorbeeld in België is educatief-speelgoed.com

Leerzaam speelgoed met dieren thema

Leerzaam speelgoed met een thema is geweldig om te introduceren in de leeftijd vanaf 12 maanden. Omdat peuters dan de herkenning vaardigheden beginnen te ontwikkelen. Voor de allerkleinsten zijn er thema speelsets met dieren waarmee je de verschillende geluiden kan oefenen. Als de peuters drie worden kun je bijvoorbeeld Crayola washimals kopen. Deze speel set helpt bij de taalontwikkeling door de namen van kleuren en vormen te versterken.

Visueel leerzaam speelgoed

Visuele spelletjes en boeken helpen jouw kind naamsbekendheid en geletterdheid te ontwikkelen. Dit soort speelgoed laat jouw kind associaties aangaan tussen de visuele en omschreven versie van objecten. Door samen met je kind boeken te lezen met kleurenfoto’s, of tekeningen, en een paar woorden op elke pagina, zullen ze vertrouwd raken met hoe de woorden die eruitzien. Spelenderwijs herhalen zorgt ervoor dat jouw kind voorwerpen en woorden, en ook geluiden, gemakkelijker gaat associëren.

Fysiek leerzaam speelgoed

Naarmate je kinderen wat ouder en actiever worden, kun je ook speelgoed introduceren dat meer fysiek spel bevordert, zoals driewielers of basketbalringen. Wanneer je ze laat zien hoe ze dit speelgoed moeten gebruiken, zorg er dan altijd voor dat ze zich bewust zijn van hun veiligheid. Het dragen van een helm of andere bescherming tijdens het gebruik van het speelgoed kan vaak wenselijk zijn. Zeker als ze voor het eerst op hun driewieler gaan rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.