De meest bijzonder hotels van Nederland

ss Rotterdam

De ss Rotterdam is een van de bekendste schepen van Nederland, tussen 1959 en 2000 was dit schip onderdeel van de Holland-Amerika lijn en voer het naar New York. Het schip is nu omgetoverd tot een hotel. Je kan hier goed slapen en heerlijk eten. Het leuke aan het schip is dat het niet veel veranderd is ten opzichte van 1959, waardoor het net is alsof je in een tijdmachine stapt.

Villa Augustus

Villa Augustus is een prachtig hotel in Dordrecht. Het hotel was vroeger een watertoren. Bij het hotel zit ook een restaurant waar je heerlijk kan eten. Het hotel bestaat in totaal uit 45 kamers: 20 in de watertoren, 17 tuinkamers en 8 drijvende kamers. De twee leukste kamers zijn de geheime tuinkamer en de Lantarenkamer. De geheime tuinkamer is een eigen kamer in een ommuurde tuin aan de rand van een boomgaard. De Lantarenkamer is de bovenste kamer in de watertoren, hier heb je een prachtig uitzicht over de tuinen van Villa Augustus en de stad Dordrecht.

Het arresthuis

Een nacht in de cel doorbrengen is iets wat niemand wil behalve bij hotel het arresthuis. Dit hotel is namelijk een voormalige gevangenis dat is omgebouwd tot een luxe hotel. Doordat het hotel niet te veel verbouwd is ziet het er nog steeds uit als een gevangenis, wat het tot een bijzondere ervaring maakt. Bij het hotel zit ook een restaurant waar je uitstekend kan eten.

Hotel Vliegtuigsuite

Slapen in het vliegtuig doe je meestal niet voor je lol, maar in een gigantische vliegtuigsuite is dit een ander verhaal. Op de luchthaven van Teugel is een volledig toestel omgebouwd tot luxe suite van 40 meter lang. De suite heeft zelfs een sauna en bubbelbad. Vanwege alle luxe en vanwege het feit dat het een vliegtuig is met nog een complete cockpit is dit een van de meest bijzondere hotels van Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.