Zo behoud jij je concentratie

In de laatste maanden werken we vooral thuis. Dit betekent dat we de hele dag in dezelfde omgeving zitten. Even snel een wasje doen, of een klein boodschapje. Of je wordt weer gestoord door je partner. Er zijn ontzettend veel prikkels om je heen die ervoor zorgen dat je concentratie verslechterd. Wij geven je een aantal tips om je concentratie te verbeteren. Stay focused.  

One task at a time

Zorg ten eerste dat je 1 ding tegelijk doet. Focus je op 1 taak. Dus als je een mailtje moet typen ben je even daar mee bezig, en als je koffie gaat zetten dan ligt daar je focus. Multitaksen is niet ons sterkste punt. We doen dan alles net niet 100% en dat is zonde. Doe daarnaast ook niet te veel dingen op een dag. Maak een lijstje met dingen die je moet doen of schrijf even iets op als je tussendoor iets binnenschiet.  

Schone werkplek

Zorg er ook voor dat je een opruimde werkplek hebt. Verberg alle rommel en overbodige spullen. Ook je telefoon kan je beter even wegleggen. Die zorgt alleen maar voor afleiding 

Hydratatie

Zorg dat je daarnaast genoeg water drink. Dit is goed voor je gezondheid en stimuleert het brein. Daarnaast zorgt genoeg water voor een alertere houding.  Drink daarnaast niet te veel koffie. Het kan bijdrage aan een slechte nachtrust. Een goede nachtrust is de basis voor een goede dag dus heel belangrijk. Drink daarom na 15.00u geen cafeïne houdende drankjes meer. Zorg daarnaast dat je 7 tot 8 uur slaapt per nacht.  

Beweging

Naast focus en voldoende rust is het ook heel belangrijk dat je genoeg beweegt.  Wandel tussen je werkzaam heden een stukje. Ga te voet en op de fiets naar een afspraak. Ook sporten helpt het hoofd even leegmaken en je stress te verminderen.  

Beloning

Zorg er ook voor dat je jezelf beloond. Het is altijd goed om iets leuks in het vooruit zicht te hebben. Ga iets leuks doen met je partner of vriend/vriendin.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.