Dit moet je weten over natuursteen

Heb je altijd al natuursteen in je woning willen hebben? Er zijn heel veel verschillende manieren waarop natuursteen toegepast kan worden. Het kan niet alleen toegepast worden als vloer in een woning, maar ook als wand of wastafel, douchebak of keukenblad. De vele toepassingen en de hoge kwaliteit van natuursteen maken dit type steen zeer geliefd. Wil je meer weten over natuursteen? Lees dan snel verder en check ook eens de mogelijkheden bij Patho Stone.  

Natuursteen: ontdek de vele soorten en uitvoeringen 

Natuursteen is de benaming voor gesteente dat is vervaardigd uit natuurlijk gesteente. Er zijn dan ook verschillende soorten natuursteen, waaronder basalt, graniet, kalksteen, marmer, leisteen en kwartsiet. Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van natuursteen? Natuursteen is hard, is goed beschermd tegen slijtage, is duurzaam en weersbestendig. Alle soorten natuursteen worden meestal glanzend bewerkt door te polijsten, waardoor een luxueuze uitstraling ontstaat. Vanwege de brede inzetbaarheid van natuursteen is het goed mogelijk om voor jouw woning een mooie toepassing te vinden voor dit sterke gesteente. 

Dit zijn alle voordelen van natuursteen 

Waarom zou je kiezen voor het plaatsen van natuursteen in je woning? Hoewel de prijzen aan de hoge kant zijn krijg je hier heel veel voor terug. Onderstaand vind je dan ook een overzicht met alle voordelen van natuursteen: 

  • Natuurlijk: natuursteen is 100% echt en niet gefabriceerd, wat soort voor een mooie en unieke uitstraling. Bijzondere onregelmatigheden of plekjes horen hier dan ook bij: dit draagt juist bij aan het unieke karakter.  
  • Slijtbestendig: de verschillende soorten natuursteen zijn goed bestand tegen slijtage en gaan dan ook zeer lang mee.  
  • Vele soorten: zoals eerder aangegeven zijn er meerdere soorten natuursteen verkrijgbaar. Het is dan ook goed mogelijk om een steensoort te kiezen die helemaal aan jouw wensen voldoet.  
  • Volledig op maat: wil je een vloer of keukenblad van natuursteen? Alles kan volledig op maat worden gerealiseerd waardoor je steen op alle mogelijke manieren kunt toepassen in je woning. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.