Doe jij je verplichte bijscholing al online?

Werken in de zorg is mooi en pittig tegelijk. Mooi omdat je werkt voor mensen die jouw hulp en zorg nodig hebben. Pittig omdat je regelmatig krap in de tijd zit waardoor je juist niet toekomt aan het belangrijkste: er zijn voor de mensen. En naast dat fantastische werk moet je toch ook vaak nog veel.

Zoals je vak bijhouden. En laten we voorop stellen dat je vak bijhouden evident belangrijk is. Niet alleen móet je weten wat de laatste ontwikkelingen zijn, dat wil je ook.

Natuurlijk kun je op de klassieke manier scholing volgen: in een klaslokaal met collega’s. En natuurlijk is dat gezellig. Maar er zitten ook best wat nadelen aan: reistijd, het is een vast moment waarop je in de klas moet zitten, het tempo is gemiddeld wat betekent dat waarschijnlijk voor niemand het juiste tempo is. Voor de een zal het te snel zijn, voor de ander te langzaam.

En bovendien: in een klaslokaal krijg je uitleg van een docent. En vaak naderhand een powerpoint met wat steekwoorden. Onze hersens zijn er niet op gebouwd om in 1 keer heel veel informatie op te nemen. Op zo’n avond overstroomt je hoofd na 1 uurtje van de informatieoverload. Hoe anders is dat met e-learning, de online variant? Met een e-learning voor de zorg kun je op een tijd en tempo bijleren wanneer dat jou uitkomt. En je kunt het leren uitspreiden over een veel grotere tijd. En bepaalde onderwerpen herhalen. Want een update over zwachtelen is toch pas echt relevant voor je, als je een zorgvrager hebt van wie je de benen moet zwachtelen. Meer weten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.