Incontinentie bij vrouwen

Het is een probleem waar men niet graag over spreekt. Echter is incontinentie, vooral bij vrouwen, een veelvoorkomende kwaal. Deze klachten beginnen bij licht urineverlies, bijvoorbeeld na de zwangerschap, maar kunnen zelfs oplopen tot volledige incontinentie. Waar komt incontinentie vandaan? En kan je er iets aan doen?  Lees snel verder en ontdek meer!

Wat veroorzaakt incontinentie?

Bij mannen en vrouwen ontstaat incontinentie vaak op verschillende manieren. Vrouwen hebben ook veel vaker last van dit probleem. Incontinentieklachten kunnen ontstaan een zwangerschap, maar bijvoorbeeld ook tijdens de overgang of door overgewicht. Daarnaast speelt leeftijd een belangrijke rol. Wanneer je ouder wordt verliezen belangrijke spieren hun kracht waardoor urineverlies makkelijker opspeelt. Maar liefst 25% van de vrouwen boven de 35 heeft last van (lichte) incontinentieklachten.

Onzeker?

Incontinentie zorgt bij bijna iedereen voor onzekere gevoelens. Dit probleem geeft grote fysieke, maar ook mentale ongemakken. Men probeert minder te drinken om het risico op urineverlies te beperken. Of mensen met incontinentie blijven thuis. Want even de stad in of bezoek bij een bekende is altijd een risico. Wanneer iemand last heeft van incontinentie stopt hij of zij ook vaak met sporten. Dit heeft ook negatieve gevolgen op de rest van de gezondheid.

Er zijn verschillende oefeningen die tegengegaan of verminderd kunnen worden door bepaalde oefeningen. Maak hiervoor altijd een afspraak bij een specialist om dit goed uit te laten zoeken. Vooral bij vrouwen heeft urineverlies vaak te maken met de bekkenbodemspieren. Hoewel oefeningen kunnen helpen blijft incontinentie een probleem wat niet zomaar opgelost is. Daarom zijn er verschillende incontinentiematerialen op de markt om deze ongemakken te verlichten zodat je je dagelijkse leven kunt hervatten. Een bekend voorbeeld is TENA Lady. Ben je op zoek naar andere incontinentiematerialen of meer informatie over onderwerpen rondom incontinentie en urineverlies? Bekijk dan alle informatie en producten op hulpmiddelonline.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.