Je steentje bijdragen aan de maatschappij? Kies voor een gemeentebaan

Ben jij je aan het oriënteren op een baan bij een gemeente? Hier valt veel voor te zeggen. Alleen al op basis van het aantal mensen dat werkzaam is in de publieke sector en het daar uitstekend naar hun zin heeft, kun je constateren dat je een goede keuze maakt door bij een gemeente te gaan werken. Het gaat namelijk om maar liefst 500.000 mensen. Bovendien zijn er ontzettend veel interessante vacatures van gemeenten bij leuke opdrachtgevers te vinden, zoals bij het award winning detacheringsbureau Joinuz. Kleine, grote en van allerlei signatuur: van jeugdzorg en overheid tot maatschappelijke organisaties en welzijnsstichtingen. Werken in een gemeentebaan via Joinuz betekent functies op elk niveau en in alle geledingen. Kun je niet wachten om bij een gemeente te gaan werken? Bij Vrouwentotaal inspireren we je graag met allerlei goede redenen. 

Waarom is het een goed idee om bij een gemeente te gaan werken?

• De mogelijkheid om je te laten detacheren;

• Er wordt goed voor je gezorgd;

• Werknemers bij gemeenten zijn gelukkiger dan gemiddeld; 

• Je hebt leuke collega’s;

• Je hebt keuze uit tal van verschillende functies;

• Je hebt volop ontwikkel- en groeimogelijkheden;

• Je toont maatschappelijke betrokkenheid. 

Maak het verschil met een gemeentebaan 

Voor veel mensen die bij een gemeente werken, geldt dat zij graag een steentje bijdragen aan de maatschappij. Of je nu een functie als schuldhulpverlener of jeugdconsulent hebt of onderzoek doet als gedragswetenschapper, in je werk kun je mensen echt helpen. En wat is er nu mooier dan met je werk het verschil kunnen maken? Spreekt jou dat ook aan? Dan is werken bij een gemeente absoluut iets voor jou. Je komt er vacatures tegen voor de meest uiteenlopende functies omdat een gemeente vaak een enorm grote organisatie is. Van woonconsulent en werkvoorbereider tot klantmanager. Daarom zijn gemeenten regelmatig op zoek naar geschikte kandidaten met allerlei soorten opleiding, kennis en expertise. Daarom zijn er vaak ook voor jou mooie kansen in de publieke sector, zowel fulltime als parttime. 

Mooie carrièrekansen 

Vind jij het belangrijk dat je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen? Bij gemeenten wordt het bewustzijn dat het vinden en behouden van de juiste mensen heel belangrijk is steeds groter. Daarom is er in de publieke sector veel veranderd. Bovendien zijn gemeenten allang niet meer de hiërarchische en statische organisaties waar het moeilijk is om door te groeien. Integendeel. Gemeenten werken graag met ambitieuze en getalenteerde professionals. Ook omdat er met zoveel functies in zoveel verschillende vakgebieden, geregeld vacatures binnen de organisatie vrijkomen. Grote kans dat ze jou daarmee een mooie volgende stap in je carrière kunnen laten zetten! 

Werken in de functie van schuldhulpverlener

De vacature voor schuldhulpverlener bij de gemeente is een van die boeiende vacatures. Mensen die dit beroep uitoefenen, zeggen allemaal dat het het mooiste aspect van het vak is dat elke dag anders is. Wat ook interessant is, is dat elke gemeente een eigen werkwijze heeft. Haal jij met plezier het onderste uit de kan voor jouw klanten? En wil jij als schuldhulpverlener in verschillende keukens van gemeenten kijken? Dan is werken in de schuldhulpverlening iets voor jou! Heb jij een relevante hbo-opleiding afgerond, heb je kennis van de sociale kaart, heb je ervaring met Fase 1 en/of Fase 2 en heb je minimaal twee jaar werkervaring met het werk als schuldhulpverlener? 

Dan ontvangt Joinuz je met open armen om te solliciteren naar een van de vacatures van schuldhulpverlener. Verder is het mooi meegenomen als je jezelf herkent in de competenties: besluitvaardig, communicatief vaardig en oplossingsgericht. In welke prachtige functie ga jij aan de slag bij een gemeente?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.