Kattenluik voor je avontuurlijke kat

Met een kattenluik kan je kat via zijn eigen deur de weidse buitenlucht in. In deze tijd kun je een kattenluik met chip kopen om je te helpen bij het aanpassen van de gemakken die je hebt, zoals het ’s nachts afsluiten of je huisdieren alleen op een bepaald moment naar binnen en naar buiten laten. Ze zijn er ook in verschillende maten. Sommige zijn zelfs geschikt voor honden, en ze kunnen zelfs worden geïnstalleerd op niet-standaard deuren, zoals dubbele beglazing. In principe lijkt het een fantastisch idee: jij bent weg en je kat kan overal rondlopen waar hij wil.

Redenen om een ​​gechipt kattenluik te kopen

Katten hebben het vermogen nodig om controle te houden over hun activiteiten die het kattenluik biedt. Wanneer er echter een kattenluik is geïnstalleerd, kunnen andere katten mogelijk profiteren van het luik en het voer van je kat stelen. Een kattenluik met chip kan je helpen dit te voorkomen. Indringers kunnen niet naar binnen omdat ze de chip niet in hun halsband hebben.

Voordelen van een gechipt kattenluik

Het gebruik van een kattenluik met chip heeft tal van voordelen. Om te beginnen voorkom je dat ongewenste katten je huis binnenkomen. Het kattenluik gaat alleen open als je kat er gebruik van wil maken. Zelfs als je meerdere katten hebt, is dit geen probleem. Er is een kattenluik te koop dat tot 40 verschillende gechipte katten kan scannen. Dit is handig als je een kat hebt die thuis moet zijn maar ook naar buiten mag. Het luik kan dan zo worden geprogrammeerd dat alleen jouw kat naar buiten wordt gelaten. Andere dieren kunnen niet door het luik. Dit is erg belangrijk, want zwerfkatten die je huis binnenkomen, kunnen jou en je kat behoorlijk wat problemen bezorgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.