Snacks die toch niet zo gezond zijn dan wij denken

Loopt je vergadering wat uit? Of heb je super erge trek maar sta je in de file? In dit soort situaties is het altijd handig om een snackje in je tas te hebben. Het is handig als het voorverpakt is, zodat het niet bederft. Vaak denken we dat voorverpakte koeken gezond zijn. Maar niet is minder waar. In dit artikel gaan wij je uit deze illusie helpen en vertellen welke snacks je voortaan beter kan laten liggen.  

Ontbijtkoek

Een van de grote boosdoeners is ontbijtkoek. Dit product bestaat voor bijna 40% uit suiker. Het is dus echt een suikerbom. De naam ontbijtkoek is ook niet terecht, een product met 40% suiker is echt veel te veel om je dag mee te beginnen. Vaak staat er op de verpakking dat ontbijtkoek ook ruim is aan vezels. Ook dit is helaas niet waar. Ontbijt koek valt ongeveer in dezelfde categorie dan wit brood. Zeker een afrader dus.  

Cornflakes

Een tweede dikmakend tussendoortje is ontbijtgranen. Het is meer ontbijt dan een tussendoortje maar veel mensen nemen vaak een bakje yoghurt met cornflakes als ze honger hebben in de veronderstelling dat ze gezond bezig zijn. Cornflakes worden gemaakt van tarwe, maismeel en havermout. Vaak wordt er een laagje zoete stof overheen gedaan. Ook heb je veel aanbod in smaak, zoals honing en chocolade. Er zitten daarnaast ook veel verzadigden vetten en calorieën in cornflakes. Cornflakes lijken dus gezond, maar dat is niet zo.  

Mueslirepen

Fruit en mueslirepen zijn ook zeker geen gezonde snacks. Het klinkt allebei echt gezond maar niet is minder waar. Fruitrepen bestaan voor bijna 50% uit suiker en bevatten bijzonder weinig fruit. Ook mueslirepen bestaan voor bijna 30% uit suiker. Hetzelfde geld voor volkoren koeken. Ook deze bestaan voor 1/3 uit suiker.  

Yoghurtjes

Het laatste product waar veel mensen de mist in gaan zijn fruit yoghurtjes. Vaak bevat de zoetstof die in de yoghurtjes zit verwerkt veel suiker. Soms zitten er ook cornflakes bij. Zoals eerder al is genoemd zijn cornflakes niet gezond wat het yoghurtje ook geen gezond tussendoortje maakt.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.