Lekkere en simpele gezonde snacks

Tijdens de winterdagen hebben we al snel zin om iets te snacken. Zodra de pepernoten weer in de winkel liggen, is het moeilijk om deze te weerstaan. Nu we zoveel mogelijk thuis moeten werken heb je al meer de neiging om naar de snackkast te lopen en je zelf te verwennen met wat lekkers. De corona tijd duurt langer dan verwacht, dus we werken ook langer thuis dan verwacht. Als we zo door blijven snacken passen we straks niet meer in onze kleren. Gelukkig bestaan er ook gezonde tussendoortjes. Wij delen in dit artikel een aantal goede ideeën voor een gezond tussendoortje. Zo kan je snacken, en pas jij in die mooie broek! 

Krentenbol

Een lekkere maar simpel tussendoortje is een krentenbol. De suiker in de krentjes geven je meteen energie. Verder is de krentenbol goed verteerbaar. In een krentenbol zitten ook relatief weinig calorieën. Het is ook een perfect tussendoortje voor diegene die veel onderweg zijn. Als je helemaal gezond wilt eten kan je ook kiezen voor de speltvariant.  

Groentesnacks

Voor de hand liggend zijn natuurlijk groenten. Veel vinden groenten alleen iets voor het avond eten. Tegenwoordig is er snoepgroente, speciale groentjes om te snacken. Bijvoorbeeld snoeptomaatjes, worteltjes, kleine komkommertjes, snoep paprikaatjes, radijsjes en ga zo maar door. Als je die naast je neer zet ga je toch snacken maar is het in ieder geval gezond. 

Gekookt ei 

Een gekookt eitje is ook een heel goed tussendoortje. Kook aan begin van de week meerderen eieren zodat je gemakkelijk even een gekookt eitje kan pakken.  

Nootjes

Als je een lekkere bite wil kan je kiezen voor nootjes. Maar wel een maximaal handje vol. Te veel nootjes is niet goed. Pistachenootjes of een handje amandelen is super lekker en bevatten goede vetten. Neem in ieder geval altijd ongezouten en ongebrande noten. Pinda’s vallen niet binnen de categorie nootjes.  

Pure chocolade

Als je toch zin hebt in iets zoets is er ook genoeg aanbod. Bijvoorbeeld Cranberries of donkere chocolade (minimaal 70%).  

Zo kan je snacken, maar blijf je passen in die mooie broek! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.