Speelgoedtips voor de allereerste verjaardag van jouw kleintje

Poeh, wat is het jaar omgevlogen. Inmiddels is je kleintje alweer bijna één jaar. Is deze van een hulpeloze baby uitgegroeid tot een klein peutertje met een ijzersterke wil. Misschien zijn de eerste stappen al gezet, heb je de eerste woordjes al voorbij zien komen en zijn ook al de eerste driftbuien geweest. Bijzonder hoe snel een baby kan veranderen in dat allereerste jaar. Deze mijlpaal moet natuurlijk ook wel gevierd worden. Maar wat geef je jouw kleintje voor die allereerste verjaardag? En wat vraag je aan iedereen die op visite komt? Hieronder volgen de nodige speelgoedtips voor de allereerste verjaardag van jouw kleintje.

Houten speelgoed

Houten speelgoed is tijdloos en bovenal erg duurzaam. Het gaat niet snel kapot en is dus zeer geschikt voor jouw kleintje die nog niet precies weet hoe hij voorzichtig kan zijn met het speelgoed. Bovendien blijft houten speelgoed ook de komende jaren nog wel leuk. Het is dus niet een cadeau waar snel op uitgekeken is. Ook eventuele grote broers en/of zussen zullen hier nog veel plezier aan beleven. Met houten speelgoed zit je dan ook altijd goed. Nog een groot voordeel is dat het vaak een stuk minder herrie geeft dan al het andere bekende plastic (en zeer kleurrijk!) speelgoed.

Eerste voorleesboekjes

Nu je kind één jaar is geworden, wordt het tevens tijd om de kunst van voorlezen te introduceren. Op dit moment zal je kind wellicht nog maar kort de aandacht kunnen houden voor een verhaal, maar dit zal naarmate je het vaker doet ook steeds beter worden. Kies bij voorkeur voor boeken met kleurrijke illustraties. Ook geluid- of voelboekjes doen het erg goed op deze leeftijd. Op die manier leren ze langzaam dat voorlezen leuk is. Het is bovendien erg goed voor de ontwikkeling en geeft jullie een rustmomentje, lekker samen.

Blokken

Blokken zijn een musthave op deze leeftijd. Ze helpen bij het verbeteren van de fijne motoriek, je kindje leert steeds beter het verband tussen oorzaak en gevolg en het heeft bovenal gewoon heel veel lol met het bouwen van blokken. In het begin zal het waarschijnlijk nog aan jou zijn om de torens te bouwen en is je kleintje vooral met druk met omgooien, maar na verloop van tijd zal je merken dat ook je kindje probeert torentjes te bouwen. Eerst gaat dit nog niet al te soepel en zal het stapelen van drie blokken al de nodige problemen geven, maar voordat je het weet staan er straks hele kunstwerken in huis.

Buitenspeelgoed

Vanaf de eerste verjaardag is de kans groot dat je kindje binnenkort loopt of misschien zelfs al loopt. Hierdoor wordt zijn of haar wereld ook direct een stuk groter. Misschien loopt hij zelfs al met gemak de hele tuin door. Dan is het wel zo leuk om ook hier speelgoed aan te kunnen bieden. Denk aan een speelhuisje, glijbaan of zelfs een mini trampoline met net. Het fijne van buitenspeelgoed is dat je hier jaren plezier van kunt hebben. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.