Top 5 beste Films

1. The Shawshank Redemption (1994)         9,2

The Shawshank Redemption is een film uit 1994 en is gebaseerd op het verhaal Rita Hayworth And Shawshank Redemption van Stephen King. De film gaat over Andy Dufresne (gespeeld door Tim Robbins) en Ellis Boyd Redding (gespeeld door Morgan Freeman). Deze twee zitten in de gevangenis en Andy probeert hieruit te ontsnappen. Ondanks dat de film in de Top 250 van de Internet Movie Database op nummer 1 staat heeft deze fil geen Oscars gewonnen.

2. The Godfather (1972) 9,1

The Godfather is een film uit het jaar 1972. De film gaat over Vito Corleone (gespeeld door Marlon Brando) , Vito is de leider van een maffia familie uit New York. De film is gebaseerd op een gelijknamig boek van Mario Puzo. Al Pacino speelt ook in deze film. De film was toen der tijd de best bezochte film van het jaar en won 3 oscars.

3. The Godfather: Part II (1974)          9,0

Op de 3e plek staat het vervolg van The Godfather, The Godfather 2. The Godfather 2 speelt zich zowel voor als na de eerste film af. Deze keer gaat het over de zoon van Vito Corleone, maar ook over Vito in zijn jongere jaren. The Godfather 2 won 6 Oscars waaronder die voor beste film, hiermee was het 2e deel de eerste vervolgfilm ooit die de award voor beste film won.

4. The Dark Knight (2008)         9,0

The Dark Knight is een film over Batman. Batman neemt het in deze film op tegen The Joker (gespeeld door Heath Ledger). Heath Ledger overleed vlak voor de film in première ging aan een overdosis medicijnen. Vele geloven dat Heath Ledger deze medicijnen slikte omdat hij te erg in zijn rol als Joker was opgegaan. Heath Ledger won wel een Academy award en een Golden Globe voor zijn rol als The Joker. De film was een gigantisch succes en was de 4e film ooit die de grens van 1 miljard dollar omzet heeft gepasseerd.

5.  Schindler’s List (1993)           8,9

De 5e film op de lijst beste films aller tijden is Schindler’s List. Deze film is geregisseerd door Steven Spielberg en is uitgebracht is 1993. De film is gebaseerd de roman Schindler’s Ark uit 1982. De film is bijna volledig in zwart en wit op enkele details na. De film gaat vooral over de onmenselijke behandeling die de joden tijdens de 2e wereldoorlog moesten ondergaan. De film won 7 oscars, waaronder beste film.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.