Vakantie in eigen land: De mooiste steden in Nederland.

Vanwege corona is het helaas nog steeds erg lastig om naar het buitenland te gaan. Maar wees niet getreurd, dit is de perfecte kans om Nederland te ontdekken. Om je een beetje te helpen met waar je moet beginnen heb ik de leukste steden van Nederland waar jij misschien nog niet bent geweest op een rijtje gezet.

Delft

Delft is een echt klassiek Nederlandse stad, mooi oud stadshuis, grachten(panden), smalle straatjes etc. Delft is ook de geboorteplaats van Johannes Vermeer en het Delfts blauwe aardwerk, hierdoor zijn er in delft veel leuke musea die je kan bezoeken. Naast de musea en de mooie grachten heb je er ook erg veel leuke terrassen. Delft is namelijk een echte studenten stad waardoor het een bruisend nachtleven heeft.

Dordrecht

Dordrecht is misschien wel de meest ondergewaardeerde stad van Nederland. Je kent misschien wel de uitspraak ‘’hoe dichter bij Dordt hoe rotter het wordt’’ deze uitspraak is echter niet gerechtvaardigd. Dordrecht is namelijk de oudste stad van Nederland. Deze geschiedenis is ook nog goed te zien, de binnenstad van Dordrecht telt zo’n 1000 monumenten waarvan er veel worden gebruikt als restaurant, café of winkel. Er is dus genoeg te beleven in Dordrecht.

‘s-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch is een prachtige oude stad die vooral bekend staat om De Bossche markt en het Sint-Janskathedraal. Op de Bossche markt kan je ook enorm veel leuke terrassen vinden. De beste manier om ’s-Hertogenbosch te ontdekken is doormiddel van een rondvaart over de Binnendieze.

Maastricht

Historische panden en hippe winkels. mooie kerken en avontuurlijke grotten. Goede restaurants en leuke terrassen. Dit zijn enkele redenen om Maastricht te bezoeken. Maastricht heeft heel veel te bieden vooral nu, Maastricht heeft namelijk een erg buitenlands uiterlijk. Heuvellandschap en veel Spaanse invloeden zorgen ervoor dat Maastricht een on-Hollandse uitstraling heeft. Perfect voor een weekendje weg dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.