Verschillende soorten incontinentie

Urine-incontinentie is een probleem dat wordt veroorzaakt door een ongecontroleerde blaas. Mensen met dit probleem hebben de neiging om urine te lekken en ze hebben er geen controle over. Je kunt mogelijk urine verliezen als je niest. Je kunt het ook ervaren als je niet op het juiste moment kon plassen. Urineverlies is geen nieuw probleem voor zowel vrouwen als mannen. Je moet echter weten dat er tegenwoordig verschillende soorten incontinentie bestaan. Wil je er meer over weten, lees dan verder tot het einde.

Vijf classificaties van incontinentie

Hulpmiddelonline biedt online producten aan die je kunnen helpen urineverlies tegen te gaan. Maar daarvoor is het tijd om over de classificaties te praten. Het eerste type urine-incontinentie staat bekend als stressincontinentie. Het is wanneer urine lekt vanwege de druk op je blaas bij het tillen van zware voorwerpen en lachen. Het tweede type is aandrangincontinentie. Het is wanneer je een plotselinge drang voelt om te plassen, maar dan verlies je per ongeluk urine. De enige manier om aandrangincontinentie te overwinnen, is door vaak te plassen. De derde is overloopincontinentie. Dit is wanneer je constant druppelen ervaart. Het komt omdat je blaas niet leeg raakt. De vierde is functionele incontinentie. Het is een verstandelijke beperking die ervoor zorgt dat je niet zo vaak naar het toilet gaat als je wilt. Dit is bijvoorbeeld wanneer je artritis hebt en niet meteen naar het toilet kunt. De laatste vorm is gemengde incontinentie. Dit is wanneer je twee of meer urine-incontinentie ervaart.

Wanneer moet je naar de dokter?

Incontinentie kan je dagelijkse routine beïnvloeden. Het is niet zo eenvoudig om het aan een arts te vertellen, maar het zou wel moeten. Als je je urineverlies niet echt onder controle kunt houden en je vaak nat wordt, is het tijd om de hulp van een arts in te roepen. Als je niet naar een arts gaat, kan incontinentie leiden tot ergere gebeurtenissen. Het beperkt je sociale activiteiten. Het kan ook betekenen dat je een ernstige aandoening hebt die aandacht nodig heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.