Waarom wandelen zo gezond is

Tegenwoordig werken we veel. Dit betekent dat we ook veel stil zitten. We spenderen hele dagen achter ons bureau en nemen hierbij vaan een verkeerde zithouding aan. Het gevolg hiervan zijn nek-, schouder- en rugklachten. Een wandeling van een half uur per dag kan deze klachten te verminderen. Regelmatig bewegen is niet allen goed voor het fysieke gedeelte maar ook mentaal kan een goede wandeling je heel veel rust geven.  

We weten allemaal dat sporten goed voor je is. Het verkleint de kans op hart en vaatziekte en zorgt ervoor dat je fitter bent gedurende de dag. Veel mensen hebben geen tijd om dagelijks te sporten of om een intensieve sport te beoefenen. Wandelen is hiervoor een hele goede oplossing. Het is zeer laagdrempelig en gratis, dus voor iedereen toegankelijk. Daarnaast is het ook super gezellig om met een vriend of vriendin een stukje te wandelen. Zo kom je nog eens op fijne gesprekken.  

Je kan een kleine wandeling maken in je lunchpauze of als je even geen concentratie hebt. Als je ’s avonds of in het weekend meer tijd hebt kan je een uitgebreidere wandeling maken. Je kan ook veel variëren. Loop elke keer een ander rondje of rijd een stukje met de auto om ergens ander te gaan wandelen. Als je niet veel wandelt is het wel verstandig om in 1x in de week wat intensiever te sporten om je conditie op peil te houden. Toch is elke wandeling beter dan stilzetten. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die een gemiddeld tempo aanhouden tijdens het wandelen 24% minder risico lopen op hartaandoening. Wandelen heeft dus meer impact op ons lichaam dan dat wij denken.  

Een half uurtje wandelen per dag helpt ook tegen stress en je kan ervan af vallen. Als je ongeveer 45 minuten stevig door wandelt verband je ongeveer 280 calorieën. Een win-win situatie dus. Je kan je hoofd even leegmaken en verbrand daarnaast ook nog eens calorieën.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.