Wanneer moet je een incassobureau inschakelen?

Wanneer je ondernemer bent, weet je dat de markt vol verassingen zit. Je gaat er ongetwijfeld een keer mee te maken hebben; openstaande facturen die niet betaald worden. Het is aan jou, als ondernemer, wat je daarmee doet. Het is ook afhankelijk van je klantrelatie of streng wilt optreden of niet. Wanneer je een langdurige relatie hebt met een klant, zal je hem waarschijnlijk meer tijd gunnen omdat hier meer vertrouwen aanwezig is. Bij andere klanten kan je een betalingsherinnering en eventueel een aanmaning sturen ter herinneren. Om meer duidelijkheid te krijgen waarom de klant niet betaald, kan je de klant nabellen.

Incassobureau inschakelen

Wanneer een betaling uit blijft, is het tijd om actie te ondernemen. In het meeste gevallen is een incassobureau inschakelen een goed idee. Er zijn wettelijke eisen waaraan voldaan moet worden voordat je een incassobureau kan inschakelen. Als je nog nooit een incassobureau hebt ingeschakeld, kan je beginnen met rondvragen in je netwerk of iemand ervaring heeft. Veel incassobureaus werken met abonnementen waardoor je aan dat bureau vast zit. Wanneer de eerste opdracht je ook niet bevalt, zit je vast aan het bureau. Vaak worden er ook allerlei doorzichtige kosten in rekening gebracht zoals onderzoekkosten. Het is handig om vooraf een tarief af te spreken zodat je achteraf niet voor verassingen komt te staan.

AGIN Otten

Een incassobureau inschakelen vergt daarom ook enige voorbereiding. AGIN Otten is medeoprichter van de Associatie van Gerechtsdeurwaardes en Incasso specialisten Nederland. Met in totaal 9 AGIN-vestigingen en dus veel incassopartners, biedt AGIN Otten complete landelijke dekking onder dezelfde tarieven en voorwaarden. Het grote voordeel van rechtstreeks samenwerken met AGIN Otten is dat jouw dossier onder één dak kan worden behandeld van A t/m Z. Ook worden voor de proceshandelingen geen extra kosten in rekening gebracht. De kosten zijn dus beperkt tot de door van de kantonrechter toegewezen proceskosten. Kijk voor incassobureau Heerlen op aginotten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.