Leukste hotspots voor een dagje Dordrecht

Vaak als we een dagje weg gaan, kiezen we voor Amsterdam, Rotterdam of Den haag. Maar tussen die steden in ligt nog een hele leuke stad die vaak vergeten wordt, namelijk: Dordrecht. Deze stad is hip en upcoming! Daarom vind je hier de leukste hotspots voor een dagje Dordrecht.

Villa Augustus

Villa Augustus is echt een must see in Dordrecht. Het is een restaurant en hotel waar vaak culturele evenementen worden georganiseerd. Do hotelkamers liggen in de oude watertoren en hebben allemaal een fantastisch uitzicht. In het restaurant serveren ze de hele dag eten en vanaf 16.00u kan je ook terecht voor een heerlijke high tea. Binnen het hotel hebben ze een markt waar je lekker vlees en vis, fruit, kruiden, biologische groenten en accessoires kan kopen. Daarnaast is er ook een moestuin waardoor je kan wandelen.

Adres: Oranjelaan 7

De Remise

Wanneer je van historie houdt, is De Remise echt iets voor jou. De Remise is een rijksmonument die net zo’n mooie geschiedenis heeft als Dordrecht zelf. Het pand is inmiddels 140 jaar oud. Het gebouw was eerst een pakhuis, later een garage en later weer een kantoor. Sinds 2019 is De Remise omgetoverd tot lunchroom waar je terecht kan voor een lekkere kop koffie of een bagel. Daarnaast is De Remise ook beschikbaar voor vergaderingen en andere events. Lunch Dordrecht? Kom langs bij De Remise.

Adres: Grotekerksbuurt 31b

Bluebirds in the Backyard

Als je van vintage en design houdt, is deze plek echt iets voor jou. Het is een warenhuis, restaurant en speelplaats in één. Je vindt hier de leukste inspiratie voor je eigen woning. Er hangt een erg fijne sfeer bij Bluebirds in the Backyard. Tijdens het weekend is het vaak livemuziek waar je van kan genieten onder genot van een wijntje en een hapje.

Adres: Voorstraat 306

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.