Alles wat je moet weten over acrylnagels?

Acryl nagels zijn de definitie van glamour in de schoonheidswereld, en vrijwel iedereen met ogen kan dat zien. Maar zijn acrylnagels veilig? Doen acrylnagels pijn? Hoeveel kosten acrylnagels? En waar zijn acrylnagels eigenlijk van gemaakt? Als je nieuwsgierig bent naar acryl en ze nog nooit eerder hebt geprobeerd, is het volkomen begrijpelijk als je wat bedenkingen hebt bij de schoonheidsbehandeling. Ontdek of acrylnagels geschikt voor jou blog.

Wat zijn acrylnagels?

Acrylnagels zijn nagelverbeteringen die worden gemaakt door een acryl liquid te combineren met een acryl poeder. De twee producten (respectievelijk een monomeer en een polymeer genoemd) vormen samen een zachte bal die in een nagelvorm kan worden gevormd. Zodra een nagelstyliste dit acryl op de nagels van een klant aanbrengt, hardt het materiaal uit en wordt het veel sterker. En dan kan het naar wens van de klant worden gepolijst en gearchiveerd.

Maar wacht eens: wie heeft acrylnagels uitgevonden? Het zal je misschien verbazen dat acryl zoals we dat nu kennen voor het eerst werd ontwikkeld in 1934 door een tandarts genaamd Maxwell Lappe. Hij creëerde deze kunstnagels om nagelbijters te helpen hun gewoonte te beteugelen. Wie had gedacht dat ze in de daaropvolgende decennia zo’n enorm modestatement zouden worden? Gezien het feit dat chemici veel betere technieken hebben ontwikkeld om acrylnagels er natuurlijker uit te laten zien, is het geen verrassing dat deze schoonheidsbehandeling tot op de dag van vandaag zo’n enorme uithoudingsvermogen heeft.

Zijn acryl nagels iets voor jou of toch gelnagels?

Als je overweegt acrylnagels te nemen, heb je waarschijnlijk gehoord dat sommige mensen suggereren dat je in plaats daarvan gelnagels moet proberen. Gezien het feit dat gelnagels vaak in hetzelfde type schoonheidsbehandeling worden gegroepeerd als acrylnagels, is het gemakkelijk om de twee te verwarren, of ze zelfs te verwarren als termen die door elkaar kunnen worden gebruikt. In werkelijkheid zijn ze nogal verschillend – en ze hebben allebei voor- en nadelen.

Terwijl acrylnagelverbeteringen worden gemaakt door een vloeibaar acrylproduct te combineren met een poedervormig acrylproduct, maken gelnagels deel uit van een meer homogeen gelproduct dat moet worden “uitgehard” of “verzegeld” op de nagel met het gebruik van een UV-licht tussen elke laag.

Hoewel acrylnagels sterker en duurzamer zijn dan gelnagels, kan gel daadwerkelijk worden gebruikt om de natuurlijke nagel te versterken en te beschermen terwijl deze groeit. Dat gezegd hebbende, acrylnagels zijn iets gemakkelijker voor je om thuis te onderhouden, omdat je ze allebei kunt laten losweken zonder de hulp van een nagelstyliste, in tegenstelling tot de meeste gelnagels. Gelnagels kunnen echter een meer praktische keuze zijn voor mensen die hun handen veel gebruiken; ze zijn veel flexibeler dan acryl. Gel is over het algemeen vrij geurloos, en hetzelfde kan niet gezegd worden voor acryl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.