Bescherm je huid tegen de herfst

De herfst is volop in gang en de temperaturen dalen. Voor je het weet rijd je in de regen naar je werk en zit je ’s avonds op de bank met de verwarming aan. Deze huid is even wennen. U merkt dat u meer kans heeft op droge, jeukende plekken. Je lippen zullen weer barsten en je huid wordt veel droger. Daarom is het erg belangrijk om op uw huid te letten. We geven je vandaag enkele tips.

In de herfst en winter heeft uw gezicht een beetje opfrisbeurt nodig. In de zomer kun je een dagcrème gebruiken die een beetje hydrateert, maar in de herfst kies je toch voor een dikkere, rijkere dagcrème. Kies een room met boter. Dit zorgt voor extra voeding voor de huid. U kunt ook vloeibare olie onder uw dagcrème aanbrengen. Als je een erg droge huid hebt, kun je de olie meerdere keren per week voor het slapengaan op je huid aanbrengen. Je zult automatisch zien dat je meer gaat schijnen en dat de lijnen minder zichtbaar worden.

Gebruik een goede lippenbalsem en reinig deze van tijd tot tijd.

Over afschilfering gesproken, dit is een geweldige manier om uw huid te beschermen tegen vervelling. U hoeft maar één keer per week te scrubben om resultaat te zien. Omdat uw huid nieuwe huidcellen aanmaakt, vermindert het de droge huid. Dit heeft een positief effect op je uiterlijk. Uw huid krijgt een aangename glans.

Zorg er naast huidverzorging voor dat je veel water drinkt en voldoende vitamines binnenkrijgt. Door het gebrek aan zon is het slikken van extra vitamine D geen slechte optie.

Een laatste tip: niet te lang of te warm douchen. Het maakt de huid alleen maar droger. Houd het maximaal 10 minuten aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.