Herfst huidverzorging

Merk je ook dat je huidconditie erger wordt naarmate je langer binnen zit? De verspreiding van COVID-19 stimuleert ons om zo lang mogelijk thuis te blijven. Als gevolg hiervan zijn sommige mensen vatbaarder voor puistjes, terwijl anderen last hebben van een droge huid en rimpels. Lagere temperaturen in de herfst verbeteren de huidconditie niet. Hieronder vindt u enkele tips over wat u eraan kunt doen. 

Invloed van herfst op je huid 

Het herfstweer eist nog steeds zijn tol van de huid, het is erg droog buiten. Het verwarmen van je huis kan ook de lucht uitdrogen en je huid drogen. Als u te weinig naar buiten gaat, heeft uw huid een tekort aan vitamine D. Loop dagelijks een half uur, bij voorkeur alleen. Loop je liever met iemand mee, houd dan een afstand van 1,5 meter aan. 

Gezichtscrème  

Om je huid droog te houden kun je een verzorgende gezichtscrème gebruiken. Gezichtscrèmes zijn verschillend en hebben verschillende doeleinden. Bij een droge huid kun je het beste een vette gezichtscrème gebruiken die voedt en hydrateert. Kijk ook naar verschillende dag en nacht en verschillende texturen zoals lotiongel of dikkere crème. Veel crèmes zijn veganistisch dus ze bevatten geen dierlijke producten en zijn niet getest op dieren. Er zijn ook veel crèmes die helpen als je last hebt van acne of acne. 

Hydratatie

Naast een gezichtscrème die geschikt is voor jouw huidtype, is het ook belangrijk om de huid van binnenuit te hydrateren. Drink voldoende water en thee, en laat alcohol en koffie een tijdje staan. Daarnaast kun je ook aanvullende vitaminesupplementen slikken, zoals extra vitamine D. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.