Een stralende huid

Wie zich al een beetje verdiept heeft in huidverzorging, zal de bekende stappen vast wel kennen. Begin met het reinigen van je gezicht, gebruik daarna een voedende moisturizer en als je de deur uit gaat breng je een laag zonnebrandcrème aan. Dit is de basis van een goede skincare routine! Wil je je routine wat meer richten op specifieke problemen, kun je kijken naar producten die speciaal gemaakt zijn om bijvoorbeeld pigmentvlekken tegen te gaan, of in het bijzonder rimpels aanpakken. Mesoestetic kan je wellicht helpen om jouw specifieke behoeftes te ondersteunen.

Waar beginnen we?

Een goede routine is voor iedereen anders. Als je nog een jonge huid hebt, denk bijvoorbeeld aan tieners en adolescenten, heb je amper rimpels en nog weinig beschadiging door de zon opgelopen. Een jonge huid zal genoeg hebben aan een milde zeep voor het reinigen en dagelijkse een moisturizer en zonnebrandcrème. Puistjes kunnen met een lokale crème behandeld worden. Vergeet ook nooit om make-up eraf te halen voordat je gaat slapen! Dit geldt natuurlijk voor alle leeftijden.

Zodra je in de twintig komt, wordt je huidverzorging steeds belangrijker. Zoals in veel gevallen geldt, is voorkomen beter dan genezen. Begin daarom nu al met rimpels en huidveroudering voorkomen door elke dag zonnebrand op te smeren en een goede moisturizer te gebruiken! Ook worden specifieke treatments steeds belangrijker, zoals serums en peelings.

Het is nooit te laat!

Heb je al een wat oudere of beschadigde huid? Geen paniek! Het is nooit te laat om te beginnen met een goede huidverzorgingsroutine. Ook al kun je de schade niet meer terugdraaien, je kunt wel erger voorkomen! Specifieke face wash en moisturizers voor de oudere huid zijn erg effectief. Ook zijn er verschillende treatments om je huid nog een extra boost te geven. Microneedling, gezichts maskers en serums kunnen erg behulpzaam zijn. Er wordt constant gewerkt aan nieuwe technieken en formules voor nog betere huidverzorgingsproducten, voor iedere huid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.