Hoe richt je de thuiswerplek sfeervol in?

Steeds meer mensen werken tegenwoordig meerdere dagen per week thuis. Door de coronacrisis en de lockdown waren mensen verplicht om dit te doen, maar veel bedrijven en mensen hebben dit als zeer prettig ervaren. In de toekomst is het dus de verwachting dat steeds minder mensen vijf dagen in de week op kantoor werken. Werk jij ook meer thuis tegenwoordig? Dan is een thuiswerplek inrichten zeer belangrijk. Waarom? Dit leggen we je verder in dit artikel uit. Ook wordt toegelicht hoe je de thuiswerkplek sfeervol in kan richten.

Thuiswerplek belangrijk voor de fysieke gezondheid

Ondanks de mooie voordelen van thuiswerken is het ook duidelijk geworden dat er veel mensen met fysieke problemen kampen door het thuiswerken. Dit komt vooral omdat mensen niet een juiste werkplek hebben ingericht. Veel mensen zitten urenlang aan de keukentafel met een laptop te werken. Fysiotherapeuten zijn een stuk drukker geworden in deze periode door de rug, nek en schouderklachten van mensen. Dit komt omdat mensen niet de juiste zithouding hebben. Het is daarom belangrijk om een aparte thuiswerkplek in te richten. Dit betekent dat er een goed bureau moet zijn en een comfortabele bureaustoel.

Het beste kan je kiezen voor een verstelbaar bureau met een ergonomische bureaustoel.

Een verstelbaar bureau geeft je de mogelijkheid om het bureau op de juiste hoogte te instaleren zodat je goed zit, en je kan ook nog periodes op een dag staand werken. Zitten is het nieuwe roken, dus probeer zoveel mogelijk zitten te vermijden.

Een ergonomische bureaustoel geeft je de mogelijkheid om veel onderdelen te verstellen zodat jij lekker kan zitten. Denk aan de armleuningen, het onderruggedeelte, het zitgedeelte en de hoofdsteun. Naast het bureau en de bureaustoel is de kijkhoogte en kijkafstand naar het beeldscherm ook belangrijk en moet je genoeg opbergruimte hebben, doormiddel van een ladeblok bijvoorbeeld.

Thuiswerkplek belangrijk voor de mentale gezondheid

Naast de fysieke gezondheid blijkt ook dat mensen het moeilijk hebben op mentaal gebied. Mensen missen het contact met de collega’s en kampen met concentratie en motivatieproblemen. Ook hiervoor is het belangrijk om een werkplek in te richten. Het beste kunt u ervoor kiezen om een thuiskantoor in te richten. Een aparte ruimte waar jij kan werken en je volledig kan concentreren op het werk. Op die manier kan je aan het eind van de dag de deur achter je dichtdoen en hetzelfde gevoel hebben als dat je weg gaat van het kantoor. Dit werkt goed om het werkleven en het privéleven gescheiden te houden.

Richt de thuiswerkplek sfeervol in

Er zijn bepaalde meubelstukken en andere onderdelen die je nodig hebt voor een thuiswerkplek, maar het sfeervol inrichten is ook belangrijk. Dit voor de mentale gezondheid en om altijd vrolijk naar je werkplek te gaan. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een industrieel bureau of een klassiek hoekbureau om de stijl te bepalen, maar decoratieobjecten zijn ook een mooie toevoeging. Een mooie toevoeging is altijd iets groens, zoals een plant, toevoegen aan de werkomgeving. Een plant geeft een mooie uitstraling en kan de lucht fris houden. Verder is mooie muurdecoratie of een paar mooie afbeeldingen toevoegen aan de thuiswerkplek ook een goede optie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.