Thuiswerken? Tips voor het creëren van een fijne werkplek

We doen het allemaal steeds vaker: thuiswerken. In het begin was thuiswerken voor veel mensen echt even wennen, maar inmiddels is het een gewoonte geworden. Je denkt natuurlijk: “Dit klinkt eigenlijk heerlijk, je eigen gang gaan in je vertrouwde omgeving!” Toch heeft thuiswerken zeker een nadeel, namelijk: afleiding. Werken in een rommelig huis, toch even snel dat wasje doen, onverwachts bezoek van een vriendin, noem zo maar op. Al deze vormen van afleiding kunnen er voor zorgen dat je je werk niet optimaal kunt doen. Jouw werkomgeving zo inrichten dat je je wél kan concentreren thuis? Lees dan deze tips!

Voldoende licht is key

Heb je wel eens in een ruimte gewerkt die zo donker was, dat je je inspiratieloos en moe voelde? Dat kan heel goed kloppen, want voldoende licht is de essentie van een goede werkomgeving. Als we werken met te weinig licht, raakt onze biologische klok uit balans. We hebben het idee dat het ‘donker’ is en avond wordt, wat ertoe leidt dat we moe worden en ons minder goed kunnen concentreren. Uit onderzoek blijkt dat mensen die werken op een plek met voldoende licht zich fijner voelen, beter slapen en meer energie hebben. Genoeg redenen dus om te werken in een lichte omgeving, bijvoorbeeld vlak bij het raam of met een grote lamp boven je hoofd of op je bureau. 

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde omgeving is een opgeruimd hoofd. Niets geeft meer rust tijdens je werk dan een opgeruimd bureau. Wanneer je in een rommelige omgeving werkt, heb je vaak meer last van afleiding en stress. Zorg daarom dat de omgeving waarin je werkt niet te rommelig is en rust uitstraalt. Hoe doe je dit? Laat in ieder geval geen pennen, potloden en schriften rondslingeren. Creëer een opbergruimte, zoals bijvoorbeeld een bureau-organizer, zodat je bureau al snel wat overzichtelijker lijkt. Heb jij vaak last van een rommelig bureau? Volg dan deze tip en je zult merken dat het werken je veel prettiger afgaat. 

Maak het jezelf comfortabel

Naast voldoende licht en een opgeruimde omgeving, is het natuurlijk ook erg belangrijk dat je het jezelf comfortabel maakt. Kies voor een stoel die goed zit, met steun in de rugleuning. Wil je een stoel met meubelwielen die je hoger en lager kan zetten? Of toch liever een stoel met normale poten? Zorg er dan voor dat je stoelpoot beschermers hebt, zodat je vloer niet beschadigd raakt. 

Naast een comfortabele bureaustoel, is een stevig bureau ook handig. Kies voor een bureau die groot genoeg en ook nog eens functioneel is, doordat er bijvoorbeeld een opbergruimte in zit. Met een stevig bureau en een lekker zittende bureaustoel kom je heel ver, maar hoe maak je het jezelf nou nog comfortabeler? 

Zorg voor een inspirerend uitzicht. Van uitkijken op een weiland tot in de woonkamer: alles is goed, als het voor jou maar zorgt voor een fijne sfeer en voldoende rust! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.