Huurproof woonhacks!

Huurproof woonhacks!

‘’Een huurwoning kun je niet echt naar smaak maken’’. Fout! Tuurlijk kan dit wel. Je moet alleen een beetje creatief omgaan met de ruimte. Een huurwoning is natuurlijk beperkender in wat je kunt doen dan een koopwoning. Maar er zijn een hoop dingen die wel kunnen. Daarom delen we graag een aantal hacks waarmee je de woning wél helemaal naar smaak maakt op een huurproof manier.

Gaatjes vullen

Heel veel mensen zoeken naar oplossingen om fotolijsten ophangen zonder boren. Maar gaatjes vullen is eigenlijk ongelooflijk makkelijk. Vooral als je van plan bent wat langer in dezelfde woning te blijven is het het dus gewoon waard om een paar gaatjes te boren voor je leuke foto’s en andere wanddecoraties. Voor een potje vuller betaal je maar een paar euro bij de bouwmarkt en met een plamuurmes spatel je het er gemakkelijk in en overheen. Het gaatje is binnen no-time weer gevuld. Ben je toch benieuwd naar tips om lijsten op te hangen zonder boren dan kun je na deze blog verder lezen op de woonblog van onze vrienden bij Woonlovers.nl.

Muren verven

Het verven van de muren is iets wat veel mensen wel aan durven in een huurwoning. Je kunt dit namelijk erg gemakkelijk weer terug verven naar de originele kleur wanneer je weer verhuist. Om zeker te zijn dat je de juiste kleur terug verft kun je de kleur vragen aan je huisbaas, of een klein stukje verf van de muur ‘afchippen’ en bewaren in je rommella.

De keuken opknappen

Er zijn een aantal dingen waar je aan vast zit bij een huurwoning. De badkamer en de keuken bijvoorbeeld. Maar deze dingen kun je ook aanpassen, zolang je het aan het eind terug kunt brengen naar de originele staat. Zo kun je de keuken opknappen met nieuwe greepjes op de deurtjes (zolang je de originele greepjes bewaard) of kun je zelfs de hele deurtjes vervangen voor nieuwe (zolang je de originele deurtjes maar bewaard). Zie je al een patroon?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.