Waarom een deurwaarder inschakelen?

Waarom een deurwaarder inschakelen?

Een deurwaarder inschakelen kan een goede keuze zijn. Je geeft namelijk een soms vervelende klus uit handen. Bovendien is een deurwaarder iemand met ervaring in zulke situaties, waar jij dit misschien niet bent. Dan kan een deurwaarder inschakelen misschien beter voor je uitpakken als het gaat om de relatie met je klanten. Ook als dit het eind van de relatie van de klant is, kan een deurwaarder inschakelen prettiger zijn. Bovendien heeft een deurwaarder meer bevoegdheden.

Deurwaarder, gerechtsdeurwaarder of incassobureau?

Je hebt deurwaarders, gerechtsdeurwaarders en incassobureaus. Incassobureaus kunnen, logischerwijs, incasseren. Deurwaarders kunnen daarnaast ook nog beslag leggen. Dat wil zeggen dat ze bepaalde dingen van een persoon of bedrijf in mogen nemen. Dit zijn de niet-noodzakelijke dingen. Een bed of koelkast mag bijvoorbeeld niet in beslag genomen worden. Iemand moet kunnen voorzien in levensbehoeften. Voor bedrijven gaan andere voorwaarden op. Een gerechtsdeurwaarder heeft vergelijkbare bevoegdheden, maar werkt vanuit een gemeente of overheid.

Geen lasten

Het voordeel van een deurwaarder inschakelen is dat je het gewenste resultaat bereikt zonder de lasten ervan te ondervinden. Jouw doel is in principe het geld ontvangen dat de schuldenaar jou vereist is. Dat is natuurlijk niet altijd een even prettige situatie, omdat het zo kan zijn dat de schuldenaar onverwacht in financiële problemen is geraakt. Dat is natuurlijk vervelend, maar het moet ook niet jouw bedrijf benadelen. Dat kan desondanks gevoelig liggen en dan is het fijn als het wordt afgehandeld door iemand anders.

Meer bevoegdheden

Ook als je geen boodschap hebt aan je schuldenaar en simpelweg zo snel mogelijk je geld wil, is een deurwaarder goed om in te zetten. Hij of zij kan beslag leggen op materialen of panden als het om bedrijven gaat en deze veilen. Zo kan er geld opgebracht worden om een schuldeiser of meerdere schuldeisers te kunnen betalen. Als bedrijf of persoon heb je hier niet het recht toe. Ook dan is een deurwaarder inschakelen handig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.