Is jouw trap geschikt voor een traprenovatie?

Wat voor trap je ook hebt, het antwoord op deze vraag is hoogstwaarschijnlijk ja! Of je nu een open of een dichte trap hebt, een rechte of juist een trap met een hoek erin, ze kunnen gerenoveerd worden. De techniek achter traprenovaties is zover gevorderd, dat tegenwoordig zelfs een wenteltrap een traprenovatie kan ondergaan. Hierbij worden er volledig nieuwe treden gemaakt voor de bestaande trap. Een traprenovatie heeft veel verschillende voordelen. Zo maakt hij je trap mooier, stiller, en zelfs slijtbestendiger. Met een trap die gerenoveerd is, kun je dus weer heel wat jaren voort. In dit artikel vertellen we je meer over hoe een traprenovatie in zijn werk gaat, en wat het voor jouw trap kan betekenen.

Hoe werkt een traprenovatie?

Bij een traprenovatie worden er voor je oude trap nieuwe overzettreden nauwkeurig op maat gemaakt. Die worden vervolgens naadloos over de bestaande trap gemonteerd. Dat zorgt ervoor dat je trap een nieuw uiterlijk krijgt en er weer jaren tegenaan kan. Een expert, zoals traprenovatie-expert.be, kan je helpen om jouw traprenovatie waar te maken. Door je trap te renoveren, maak je hem toekomstbestendig en kun je alle sporen van slijtage repareren. Je maakt je trap daardoor ook veiliger, want een versleten trap wordt al snel glad. 

Een scala aan mogelijkheden

Bij een traprenovatie heb je veel te kiezen. Zo kun je je renovatie in verschillende materiaalsoorten laten uitvoeren. Denk aan PVC, HPL, vinyl, maar ook massief hout. De renovatie van een betonnen trap kan gedaan worden met PVC-overzettreden met een betonlook, waardoor het uiterlijk van de trap behouden kan worden, maar je geen last meer hebt van de nadelen zoals stof in huis. Je kunt voor verschillende designs kiezen. Zo is ook een marmer-look of een houtlook goed mogelijk. 

Makkelijk in onderhoud

Het fijne aan sterke kunststoffen, zoals PVC en HPL, is dat ze niet snel zullen slijten. Dat zorgt ervoor dat je heel wat keren over zo’n trap heen kunt lopen zonder dat de kwaliteit achteruit gaat, of de treden gladder worden. Je kunt met zo’n trap weer jaren vooruit. Daarnaast geniet je van een trap die weer helemaal aansluit bij jouw interieur en voorkeuren. Je kunt je trap zelfs uit laten rusten met mooie accessoires, zoals ledverlichting onderaan de treden. Dat zorgt ervoor dat je trap er opvallend en mooi uitziet, maar helpt jou ook in het donker je weg over de treden te vinden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.