Kleine kindjes kleine zorgen, grote kindjes grote zorgen..

Waar zijn die momenten gebleven dat je kleine spruit nog vredig in je armen lag te slapen? Die zijn duidelijk voorbij wanneer je een weerbarstige tiener in huis hebt. 

Rebelse puber of eigenwijze tiener in huis?

Ze hebben altijd honger, ze hebben een sterke mening (over werkelijk alles) en kunnen niet leven zonder gsm en internet. Die eigen mening wordt sterk gekleurd door de vrienden waarmee ze in contact zijn en laat dat nu soms het grootste punt van ongerustheid zijn. Je weet niet altijd meer met wie je kind uithangt en door wie ze beïnvloed worden. 

Waar gaan ze naartoe?

Soms merk je dat er ergens iets niet helemaal loopt zoals je het wenst door ongepaste uitspraken of ronduit onbeleefde antwoorden. Je voelt dat je kind meer afstand neemt en vooral niet meer luistert naar jou. Ongerustheid neemt toe elke keer je tiener de deur uitgaat. Je weet dat je niet altijd de waarheid hoort van met wie of waar er is afgesproken.

Hoe best aanpakken wanneer het de spuigaten uitloopt?

Wanneer dit zich steeds vaker en vaker voordoet is het belangrijk om de bron van deze gedragingen te achterhalen. Hier telkens tegenin gaan en ze bestoken met vragen, kan voor het omgekeerde effect zorgen waardoor je meer grip verliest. Om antwoord te krijgen op de vraag ‘waar hangt mijn kind uit’, is het mogelijk om een derde partij in te schakelen. Deze kan, zonder argwaan te wekken, een beeld schetsen van de tijdsbestedingen van je kind. 

Voordelen van privé detectives

Mocht je jezelf in een vlieg kunnen veranderen, had je het waarschijnlijk al gedaan. Spijtig genoeg is schaduwen niet zo gemakkelijk en val je al sneller op omdat je kind je gestalte en auto herkent. Privédetectives zijn getraind om zo onopvallend mogelijk te achtervolgen, zodat de persoon in kwestie niets doorheeft. Dit is ook erg belangrijk om het vertrouwen niet te deuken, wanneer er achteraf niets aan de hand lijkt. Sommige zorgen zijn natuurlijk gegrond, zeker rond de leeftijd dat ze in contact komen met alcohol, drugs en seks. In dergelijke gevallen kan het nooit kwaad een extra oogje in het zeil te laten houden, om de ongerustheid te temperen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.