Op welke temperatuur bewaar ik witte wijn?

Eigenlijk weet iedereen wel dat witte wijn koud wordt gedronken en dat rode wijn op kamertemperatuur wordt gedronken. Nu is het zo dat je witte wijn natuurlijk ook ergens moet opbergen en dat niet iedereen de beschikking heeft over een wijnkoelkast, of überhaupt een koelkast die groot genoeg is om meerdere flessen in kwijt te kunnen. Erg populair en vooral ook lekker is de Tarani Sauvignon Blanc.

Bewaar de wijn indien mogelijk op een donkere plek
Mocht je de luxe hebben om de wijn in de kelder te plaatsen is dit natuurlijk ideaal, maar een opbergkast is ook een goede oplossing voor het bewaren van witte wijn. Wel belangrijk om de flessen liggend te bewaren indien er een kurksluiting is. Aangezien anders de kurk kan uitdrogen. In het geval van een schroefdop sluiting maakt dit niet uit. Daarnaast is het van belang dat de wijn zo stil mogelijk ligt, zodat het verouderingsproces niet versnel wordt in de fles. Stel je plaatst de wijn naast een wasmachine is dit niet zo’n goed idee voor het behouden van goede wijn.

Leg de wijn tijdig in de koelkast
Als je gasten verwacht is het van belang dat je de witte wijn 24 uur van tevoren in de koelkast legt. Zo kan de wijn langzaam op temperatuur komen en gaat dit in een gestaag proces waarin tevens de kwaliteit van de wijn het best bewaard blijft. Daarnaast is het puur nog een kwestie van leuke mensen uitnodigen om de wijn mee te nuttigen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.