Wat is de beste soort chocolade?

Er zijn veel soorten Kerst chocolade, maar de meeste mensen geven de voorkeur aan melkchocolade omdat die zoet en romig is. Natuurlijk is er ook pure chocolade, met cacaobonen, maar je vindt er ook allerlei soorten gearomatiseerde chocolaatjes. De chocolade werd geproduceerd in Panama, Colombia, Paraguay en nu ook in Peru, waar u allerlei soorten biologische cacao op de markt kunt vinden. Alle chocolade die in Midden-Amerika wordt geproduceerd is biologisch, maar de chocolade uit Mexico is dat niet, dus ik raad u aan biologische chocolade te nemen.

Hoe maak je biologische chocolade?

Je begint met cacaobonen. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf, heb je de mogelijkheid om je eigen bonen te verwerken. Mijn droom is om 100 procent biologische chocolade te hebben, zoals je die in Europa en Spanje ziet bij Gust Royal. Het punt is dat je chocolade niet kunt scheiden in ingrediënten zoals cacaobonen en melkpoeder. De echte chocolade wordt gemaakt van cacaobonen en melkpoeder.

Hoe koopt u biologische chocolade?

Als je in de VS of in Europa biologische chocolade vindt, is de smaak niet goed en de chocolade is niet dezelfde. Het is niet wat je wilt, want biologisch procedure is een groot proces en je moet chocolade op de juiste plaats kopen. Als je biologische chocolade uit Ecuador koopt, bijvoorbeeld, zal hij anders smaken vanwege de vochtigheid. Als je hem in Midden-Amerika of Europa koopt, zal hij precies hetzelfde smaken omdat het de chocolade is die in Midden-Amerika is geproduceerd. Het is dezelfde chocolade, het is de cacao.

Het hebben van lekkere chocolade is natuurlijk het belangrijkste, maar hoe bereik je dit? Het is behoorlijk van belang dat je dat juiste productiemethode gebruikt. Vaak gaat dit mis wanneer men in Europa probeert te fabriceren want men heeft daar vaak een te groot winstoogmerk. Daarom is het aangeraden om de zorgvuldig gegroeide bonen uit Zuid-Amerika te importeren, en dan pas verder te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.