TIPS VOOR JE DROOM SLAAPKAMER

De slaapkamer is een hele belangrijke plek in huis. Het is de kamer waar je helemaal tot rust moet komen, zodat je een goede nachtrust hebt. Zorg er daarom voor dat je je prettig voelt in je slaapkamer. Wij geven je tips om je droom slaapkamer te creëren!

Kleurenpalet

Begin bij het begin: het kleurenpalet. Met het juiste kleurenpalet bereik je ook de juiste sfeer, waarbij jij je fijn voelt. Kes voor blauwtinten als je een rustgevende sfeer in de slaapkamer wilt. Wil je juist vol energie opstaan? Dan kun je voor een energiek kleurenpalet gaan met bijvoorbeeld rood-, oranje- en geeltinten. Welk kleurenpalet je ook kiest; het is het beste om niet te veel verschillende kleuren te gebruiken. Ga dan liever voor verschillende tinten van dezelfde kleur. Als je het juiste kleurenpalet hebt gevonden, kun je dit door de gehele slaapkamer doorvoeren. Bijvoorbeeld op de muren, in de meubels, accessoires en het beddengoed.

Raamdecoratie

De juiste raamdecoratie is heel belangrijk in de slaapkamer. Bepaal eerst of je de slaapkamer compleet donker wil maken of juist natuurlijk licht in de kamer wil laten komen. Kies je voor het eerste, dan is verduisterende raamdecoratie de beste keuze. Bijvoorbeeld een verduisterend gordijn of rolgordijn. Vind je het juist prettig om nog te kunnen zien of het buiten licht is? Dan kun je bijvoorbeeld voor inbetweens, semi-transparante vouwgordijnen of transparante plisségordijnen gaan.

Bed

Ook het bed mag in de slaapkamer natuurlijk niet ontbreken. Het bed is misschien wel het belangrijkste middel om een goede nachtrust te krijgen. Doe daarom genoeg onderzoek en probeer verschillende matrassen uit. Een goed matras vraagt meestal wel om een investering, maar dit is het dubbel en dwars waard! Kijk daarnaast naar wat voor soort bedden jou aanspreken. Wil je een houten bed, een metalen frame of een boxspring? Er is heel veel mogelijk dus zoek goed uit waar jij je prettig bij voelt en wat past bij de uitstraling van je slaapkamer.

Styling

Dan tot slot: de styling van de slaapkamer. Om van de slaapkamer een fijne plek te maken, richt je hem helemaal naar jouw smaak in. Houd hierbij rekening met het kleurenpalet. Het staat bijvoorbeeld heel mooi om een dekbedovertrek te kiezen dat mooi bij de kleuren op de muur past. Denk ook aan accessoires, zoals kaarsjes, nachtlampjes en kunst aan de muur. Vergeet ook niet om wat sierkussentjes en een sprei op je bed te leggen. Zo kun je jouw bed helemaal hotelwaardig opmaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.