Trucs om het glanzendste haar van je leven te krijgen

Ondanks wat grote merken je willen laten geloven, is 100 keer je haar borstelen voor het slapen gaan en af een toe een masker in doen niet de oplossing. Toch geloven we het maar en proberen we van alles uit om gezond haar te krijgen. Stop daar maar mee. Wil je haar dat zo glanzend is dat het net zo reflecterend is als glas? Dan hebben wij hier een aantal eenvoudige tips.

Verander van shampoo

Gebruik je de juiste shampoo voor je haar? Verschillende shampooformuleringen passen bij verschillende haartypes. Het gebruik van een olie-regulerende shampoo op ruw en droog haar kan het pluizig maken. Probeer je shampoo daarom eens te veranderen en kijk of je haar er goed op reageert. En nu je toch bezig bent. Kies er gelijk een uit die vrij is van sulfaten, parabenen en siliconen, zoals de Kevin Murphy Shampoo. Deze shampoo-lijn biedt formules voor gekleurd haar, geblondeerd haar, dunner haar, stug haar en herstellend haar. Er zit dus vast iets voor jou bij! Kun je niet kiezen? Neem dan gewoon contact op met skin-clinic.be om je te laten adviseren.

Gebruik warm en koud water

Door alleen warm water te gebruiken, kan je haar droog worden. Alleen koud water maakt je haar stijf. Maar het gebruik van lauw water om je haar te wassen en koud water voor de laatste spoeling kan het haar verzachten en de glans versterken. Lauwwarm water opent de haarschubben en spoelt het vuil weg. Koud water (water op kamertemperatuur) sluit de haarschubben, waardoor pluizig haar wordt voorkomen.

Gebruik een serum

Een haarserum verbetert niet alleen de glans van het haar, maar maakt je haar ook zijdezacht. Je kunt arganolie of een ander serum gebruiken dat op de markt verkrijgbaar is.

Consumeer omega-3

Je kunt omega-3-vetzuren consumeren via vette vis, noten en zaden, of neem een vegan supplement. Deze meervoudig onverzadigde vetzuren zijn buitengewoon goed voor de gezondheid van je haar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.