Alles om je ogen te laten spreken

Alles om je ogen te laten spreken

Ik weet dat ik in het begin van alle lockdowns bijna geen make-up meer heb gedragen, omdat we toch nergens heen konden. We kunnen weer steeds meer dus hebben we weer steeds meer gelegenheid om ons te schminken. We moeten op veel plekken nog wel mondkapjes dragen, daarom focussen we ons op de ogen.

Wimpers

Wimpers zijn misschien wel het belangrijkste deel van een mooie oog look. Wimpers laten je ogen écht opvallen. Zo erg dat alleen mascara voor veen vrouwen de dagelijkse look is. Alleen goede wimpers geven al zo’n mooi effect. Het beste effect krijg je met mascara voor gevoelige ogen. Deze mascara’s zijn eigenlijk voor iedereen beter, omdat je geen heftige ingrediënten in je ogen wil krijgen en ze zijn vaak ook wat zachter voor de wimpers. Over zacht zijn voor de wimpers gesproken, om echt alles uit je wimpers te halen kun je gebruik maken van het beste wimperserum. Hiermee kun je binnen no time een verschil zien in de lengte van je wimpers.

Oogschaduw laten passen bij je oogkleur

Als je moeite hebt met het bepalen van een kleur voor je oog look is het altijd een goede optie om een kleur te kiezen die jouw eigen oogkleur complimenteert. Meestal zijn dit contrasterende kleuren zodat je ogen er mooi uit springen. Bij blauwe ogen zijn dit alle kleuren met een oranje ondertoon. Bij groene ogen zijn dit paarse, oranje en rode kleuren en bij bruine ogen zijn er geen kleuren waardoor ze extra gaan spreken, dit doen ze bij alle kleuren.

Oogschaduw matchen bij je mondkapje

Een nieuwe optie is natuurlijk om je oogschaduw aan te passen aan je mondkapje. Het meest voorkomende mondkapje is de blauwe wegwerpvariant. Omdat dit best een heftige kleur is kun je hierbij het best een natuurlijke look dragen. Ook kan het juist leuk zijn om een subtiel blauw accent in je look te verwerken, maar volledig blauw zal voor de meeste mensen iets te heftig zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.