Tuintips zomermaanden

Het Nederlandse weer kan alle kanten op gaan. Vaak kunnen we in de zomermaanden wel hoge temperaturen verwachten die kunnen oplopen tot in de 30 graden. Door deze hoge temperaturen heeft ook je tuin wat extra aandacht nodig zodat alles er netjes bij blijft staan. Je leest hier hoe!

Gazon

Laat met warmer weer je gazon een centimeter hoger dan normaal zodat je gazon minder verdroogt. In juli kun je je gazon ook bemesten. Gebruik hiervoor organische bemesting zodat het gazon niet zal verbranden. Onkruid verdwijnt vaak door het gazon regelmatig te maaien. Daarnaast zijn er nog verschillende soorten onkruid die zo plat zijn dat ze zelfs de grasmaaier overleven. Deze kun je het beste zelf verwijderen uit het gazon.

Vijver

Bij warm weer en stilstand van het water kan er een gebrek aan zuurstof ontstaan in de vijver, wat gevaarlijk is voor de vissen. Je kunt dit voorkomen door een fonteintje of zuurstofpomp in je vijver te plaatsen. Heb je kleine kinderen? Zet een hekwerk van Adéquat om de vijver zodat de kinderen er niet in kunnen vallen én de vissen wat meer rust hebben.

Borders

Vaste planten kun je weer terugsnoeien als ze zijn uitgebloeid, hierdoor komt de tweede bloei nog mooier uit. Eind juli kun je beginnen met het stekken van sommige tuinplanten. Knip de topjes eraf en haalt de onderste blaadjes van de steel. Zet deze in een bakje en houdt dit regelmatig nat en onder het glas. Na een tijdje komen er wortels aan en kun je ze weer verder gaan planten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.