Wat verandert er in de zorgpremie bij het zilveren kruis?

In Nederland is het afsluiten van een zorgverzekering verplicht. We hebben dus allemaal minimaal een basisverzekering nodig. Deze verzekering kan je ook aanvullen tot een aanvullende verzekering, maar hoe weet je nou welke verzekering bij jouw wensen past? Welke verzekering het goedkoopst is in 2022? Met behulp van de zorgvergelijker van vergelijkdezorgverzekeringen.nl kom jij erachter welke zorgverzekeraar het beste bij jou past. 

Wat houdt een premiestijging in?

De zorgpremie is de ziektekostenpremie die jij maandelijks of jaarlijks betaald aan jouw zorgverzekeraar. Dit bedrag dat je aan de zorgverzekeraar betaald is iedere maand een vast bedrag. Het betalen van deze zorgpremie is verplicht voor iedereen vanaf achttien jaar die in Nederland werkt of woont. Je moet minimaal voorzien over een basis zorgverzekering. Een aanvullende verzekering is dus niet verplicht. Bij het Zilveren Kruis gaat de zorgpremie van de basisverzekering ‘’de basis zeker’’ stijgen. Dat komt door de uitbreiding van het pakket, de toenemende vraag naar de zorg door de corona pandemie en de loonsverhoging van het zorgpersoneel dat uitbetaald moet worden. Het zilveren Kruis verhoogt de premie met 36 euro in 2022, dat is meer dan dat het kabinet voorspelde in de miljoenennota. Een premiestijging houd dus in dat je maandelijk meer kosten moet gaan betalen voor je zorgverzekering. De reden hiervoor is dat er binnen de zorg nieuwe medicijnen, technologieën en behandelingen worden ontwikkeld en jij profiteert daar uiteindelijk van wanneer jezelf de zorg nodig hebt. Nog een reden is dat de zorgkosten hoger zijn door corona crisis. De extra kosten die erbij komen kijken kan je niet voorkomen. 

Welke drie soorten polissen heeft Zilveren Kruis?

Bij het Zilveren Kruis heb je keuze uit drie zorgverzekeringen. Dat zijn: de Basis Budget, Basis Zeker en Basis Exclusief. Bij deze verzekeringen heb je ook keuze tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Met Basis Zeker heb je een naturapolis. Je gaat dan naar jouw zorgverleners tie waar er afspraken mee gemaakt zijn. Je hoeft de kosten die jij maakt bij de gecontracteerde zorgverlener maakt niet zelf te betalen. Dan heb je ook het basisbudget met een naturapolis met een selectieve contractering. HIerbij heb je aan beperkt aantal ziekenhuizen afspraken gemaakt voor ziekenhuiszorg. Je kan dan maar beperkt bij een aantal geselecteerde ziekenhuizen terecht kan voor een volledige vergoeding. Als laatste is er ook een Basis Exclusief verzekering dat is een restitutiepolis. Met een restitutiepolis kan je gaan naar elke zorgverlener van jouw voorkeur. Ook heb je dan dat alles volledig vergoed wordt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.