Deze nagelhacks moet je leren!

Deze nagelhacks moet je leren!

Je voelt je toch altijd beter met mooie verzorgde handen en nagels. Alleen kan het zo veel moeite kosten om dit te bereiken. Nagellak die snel beschadigd, droge handen van het handen wassen en dan weer een gescheurde nagel. Wat zijn de beste of leukste hacks om jouw nagels makkelijker of langer mooi te houden?

Gescheurde nagel repareren

Een gescheurde nagel is erg vervelend. Je hebt net zo hard gewerkt om je nagels te laten groeien. Je doet altijd voorzichtig en tocht scheurt er een. Gelukkig zijn er een paar manieren om dit te repareren. Voor een volledig overzicht van verschillende manieren om dit aan te pakken lees je (na deze blog) verder op Dameswiki. Wij geven er graag één. En dat is repareren met nagel lijm. De lijm die je ook krijgt bij nepnagels. Door voorzichtig de scheur te openen kun je hier wat lijm in aanbrengen. Duw de scheur dan goed dicht en laat de lijm hard worden. Als laatst kun je de plek nog zachtjes gladvijlen en een lakje aanbrengen. Zo lijkt je nagel weer heel en kan je hem weer verder laten groeien.

Nagellak sneller laten drogen

Nagellak die te langzaam droogt is misschien wel de grootste nagellak frustratie. Hier een paar tips. Wanneer je nagels al een beetje aan het drogen zijn kun je ze onder dompelen in koud water om het laatste beetje drogen te versnellen. Doe dit in een bakje of kopje met water zodat de straal van de kraan je lak niet verpest. De koude stand van de föhn kan ook helpen bij het sneller drogen van je nagels. Maar eigenlijk is de beste tip het gebruiken van sneldrogende lak of vooral een sneldrogende top coat. Deze zijn speciaal gemaakt om snel de deur uit te kunnen.

Lak op de onderkant

Je hoeft niet de hele onderkant van je nagel te lakken hoor. Maar door je hele nagel ‘’ in te pakken’’ met lak en net over het randje van je nagel heen te lakken, zit de nagellak net iets steviger op je nagel. Dit zorgt er dus voor dat je hele manicure langer blijft zitten. Doe dit zeker met de top coat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.