Dé aanraders op Ibiza

Dé aanraders op Ibiza

Ibiza is zo’n bijzonder eiland. Idyllische dorpjes, een eeuwen oude stad, helderblauw water, adembenemende natuur en uitzichten, een super chille sfeer, feestjes en ultieme ontspanning. Dit eiland heeft álles. En dat op maar 2,5 uur vliegen afstand van België. Eigenlijk kan een vakantie naar Ibiza bijna niet misgaan want er is overal zoveel moois te zien. Toch geef ik graag wat aanraders.

De mooiste stranden

Ibiza kent volgens mij alleen maar mooie stranden. Toch zijn er een paar aanraders. Dit zijn echt de mooiste stranden Ibiza. Aigua Blanques is een strand in het noordoosten van Ibiza. Het ligt op maar 10 minuutjes rijden van San Carlos en er zijn een hoop voorzieningen aanwezig, zoals ligbedden en parasols om te huren en een bar en restaurant voor een hapje en een drankje. Het mooie aan dit strand is het goudgele zand en het uitzicht op rotswanden en kliffen die het strand omgeven. Een heerlijk strand om te ontspannen. Als je toch wat meer adrenaline zoekt op het strand raad ik Cala Xarraca aan. Dit is een kiezelstrand aan de noordkust. Iets minder geschikt om ontspannen te gaan liggen, tenzij je een ligbedje weet te bemachtigen. Het leuke aan dit strand is dat het een uitstekende plek is om van kliffen af het water in te springen. Ook hangt er een touw waarmee je het water in kunt zwaaien. Twee erg verschillende stranden, maar elk een aanrader op z’n eigen manier.

De mooiste steden

Dalt Vila is natuurlijk dé ultieme Ibiza aanrader. Je kunt niet naar Ibiza zonder het oudste stadsgedeelte van Ibiza Stad te ontdekken. Dit is de perfecte plek om door oude straatjes te struinen en wat cultuur te snuiven. Dwaal zeker af van de standaard route die door dit gebied wordt aangegeven. De leukste dingen kom je tegen in alle kleine straatjes in dit oude stadsgedeelte. Je kunt hier overigens ook prima shoppen en voor een mooi uitzicht op Dalt Vila, daal je af naar lagergelegen delen van Ibiza stad. Vanaf daar zul je Dalt Vila overal bovenuit zien steken, een prachtig uitzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.