Heeft u last van een storende neuslippenplooi?

Veel mensen vinden een opvallende neuslippenplooi bijzonder storend. Het kan namelijk een vermoeide of norse blik geven, waardoor de uitstraling van het gezicht op een negatieve wijze verandert. Gelukkig zijn er behandelingen om dit te verhelpen, bijvoorbeeld door het gebruik van fillers of een hybrid laser. Met een neuslippenplooi waar u zich aan ergert, hoeft u gelukkig niet uw verdere leven mee rond te lopen

Hoe ontstaat de neuslippenplooi?

Een diepe neuslippenplooi ontstaat vaak door ouderdom, maar kan ook van jongs af aan al aanwezig zijn. Het gaat hierbij om een diepe lijn vanaf de neus naar de mondhoeken. De plooi ontstaat in de meeste gevallen wanneer er volumeverlies optreedt bij de jukbeenderen. De huid en het onderhuidse vetweefsel zakken dan omlaag, waarna deze over de neuslippenplooi gaan hangen. Na verloop van tijd kan de plooi steeds dieper worden, waardoor er een duidelijke lijn ontstaat. Veel mensen vinden het storend wanneer de plooi hun uitstraling verandert, omdat ze er hierdoor ouder en vermoeider uit kunnen gaan zien. In dat geval zijn er gelukkig behandelingen beschikbaar die kunnen helpen.

Neuslippenplooi behandelingen

Wanneer ervoor gekozen wordt om de neuslippenplooi te laten behandelen, is het belangrijk om de oorzaak van het probleem aan te pakken. De neuslippenplooi vangt namelijk de huid en het vetweefsel op dat is gaan zakken vanaf de jukbeenderen. Daarom wordt de behandeling gericht op het herstellen van het volumeverlies van de jukbeenderen met behulp van fillers of een hybrid laser.

Het gebruik van fillers

Fillers kunnen opnieuw volume geven en hierdoor plooien en rimpels verminderen. Hiermee kan dus het volumeverlies bij de jukbeenderen aangepakt worden. Het wordt wel aangeraden om een lichte plooi of glooiing te behouden, zodat uw gezicht een natuurlijke uitstraling blijft houden. Voor deze behandeling kunnen fillers als Radiesse, Ellansé of hyaluronzuur worden gebruikt. Wanneer deze fillers gebruikt worden, is het resultaat vaak al bijna direct zichtbaar. U oogt dus al snel weer een stuk frisser. Over het algemeen werken fillers zo’n 6 tot 12 maanden, maar soms ook wat langer.

Hybrid laser toepassingen

Naast fillers, kan er ook een hybrid laser gebruikt worden. Een behandeling met de hybrid laser kan zorgen voor huidverjonging en huidverstrakking. In dit type laser worden een CO2 laser, Erbium Glass laser en Impact (ultrasound) gecombineerd. Deze combinatie zorgt ervoor dat de aanmaak van nieuwe huid bevorderd wordt, de huid strakker wordt dankzij warmte in de diepere huidlagen en actieve werkstoffen de huid goed kunnen binnendringen voor een beter resultaat. Zo’n 3 tot 14 dagen na de behandeling kan er al huidverbetering optreden.

Neuslippenplooi Maastricht – Kliniek aan de Maas

Wanneer u zelf last heeft van een storende neuslippenplooi, kunt u deze natuurlijk laten behandelen. U kunt dan terecht bij voor een neuslippenplooi Maastricht bij Kliniek aan de Maas. Wanneer u interesse heeft in de behandeling, bent u welkom voor een vrijblijvend intakegesprek. U kunt uzelf dus rustig laten informeren over de verschillende mogelijkheden, verwachtingen en het behandelplan. De deskundige luistert naar uw wensen en gaat met u in gesprek, zodat u met een vertrouwd gevoel kunt kiezen voor een behandeling voor uw storende neuslippenplooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.