Huidverzorging? Dat doe je zo

Net zoals de rest van je lichaam, moet je ook de huid goed verzorgen. Het is immers het grootste orgaan in je gehele lijf. Maar zo gemakkelijk gaat het verzorgen van de huid helaas nog niet. Waar een gezonde levensstijl creëren voor de rest van je lichaam steeds makkelijker wordt, zijn de mogelijkheden bij huidverzorging minder duidelijk. Natuurlijk geldt ook voor de huid dat je genoeg water drinken moet, vitamines moet binnenkrijgen en al je groentes netjes moet blijven consumeren. Maar als het gaat om extra supplementen, zoals zalven en crèmes, is de weg vooruit nog niet zo duidelijk aangegeven. Kies je bijvoorbeeld voor Bepanthen of toch Mesoestetic? Aangezien het verzorgen van de huid een aantal moeilijkheden met zich mee brengen kan, lees je hier wat te doen om toch de juiste keuzes te maken omtrent jouw huid.

Lees de verpakking

Voor het samenstellen van jouw gepaste huidverzorging is het lezen van alle etiketten op jouw zalven en crèmes cruciaal. Veel merken beweren dingen als ‘hypoallergeen’ of ‘dermatologisch getest’ te zijn. Deze beweringen mogen dan vast wat waarde met zich mee dragen, maar vaak dikken zij hun krachten tegelijkertijd nogal aan. Geen van beide zegt namelijk iets over potentiële allergieën, laat staan voor wat voor huidtype zij nu eigenlijk zijn bedoeld. Het belangrijkste bij huidverzorging is daarom letten op wat voor ingrediënten in je medicijnen zitten. Hetzelfde geldt overigens voor andere producten die je gebruikt en in aanraking komen met je huid. Let er dus op dat je nooit deodorant met alcohol koopt, en dat je altijd een zalf neemt die parfumvrij is.

Niet alles is logisch

Ook bij huidverzorging bedriegt de schijn soms. Voldoende water drinken is bijvoorbeeld niet altijd goed genoeg om jouw huid volledig te hydrateren. Hiervoor heb je dan extra supplementen nodig. Ook is het niet altijd duidelijk om wat voor huidproblemen het eigenlijk bij jou gaat. Eczeem kan er ook uit zien als irritatie, en droogte als een vervelende schimmel. Ga bij onduidelijkheid daarom even langs de huisarts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.