Sporten op een trampoline

Schiet het sporten er ook vaak bij in bij jou en heb je niet altijd even veel zin? Trampolinespringen is de perfecte manier om aan je conditie te werken en al een hele work-out op zich. Maar wil jij het beste uit jezelf en je trampoline halen? Dan kun je ook fitnessen op een trampoline. Er bestaan speciale fitnesstrampolines, maar op een trampoline van Etan Trampolines kun je ook makkelijk deze oefeningen doen. Zo genieten je kinderen ‘s middags na school en sport jij ‘s avonds op de trampoline.

De voordelen van trampolinespringen

Je bent druk en hebt geen tijd om naar de sportschool te gaan. Duik je tuin in en spring je fit op de trampoline. Het grote voordeel is dat je buiten aan het sporten bent en dichter bij huis kan niet. Daarnaast word je van trampolinespringen vrolijk! Tijdens het springen wordt er endorfine aangemaakt en dit stofje zorgt voor een geluksgevoel en gaat tegelijkertijd depressies tegen.

Doordat trampolinespringen een balansoefening is, verbetert je conditie en reactievermogen omdat je steeds checkt of je nog in evenwicht bent. Bovendien, versterkt het je spieren en verbrand je heel wat calorieën. Bang voor blessures? Bij trampolinespringen is de fysieke belasting laag oftewel, je loopt minder snel blessures bij de gewrichten op. Lekker gaan springen dus!

Maar welke oefeningen kan ik doen?

Er zijn verschillende oefeningen die je kan doen op een trampoline. Van jumping jacks tot jump squats, tot lunges. Maar je kan ook je springtouw meenemen op de trampoline. Houd je van (kick)boxen? Doe deze oefeningen dan ‘in de lucht’ op de trampoline terwijl je springt. Wil je wat meer afwisseling? Online zijn er talloze video’s te vinden met veel verschillende oefeningen.

Doe zoals gebruikelijk bij sporten een warming-up en een cooling-down als je gaat sporten op je trampoline. Dit kan zowel op de trampoline zelf door je warm te springen of doe wat oefeningen op de grond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.