Tips voor het uitzoeken van je oude kleding

Het is een klusje wat we het liefst zo lang mogelijk uitstellen: het uitzoeken van je kledingkast. Hier hangen kledingstukken die we al jaren niet meer hebben gedragen en tóch willen we ze niet weggooien. Als gevolg laten we ze hangen en raakt onze kledingkast alleen maar voller en voller. Op een gegeven moment moet je dus wel kleding weg gaan gooien. Maar hoe pak je dit het beste aan? Wij vertellen je er graag meer over!  

Maak stapeltjes 

We snappen dat je het lastig vindt om oude kleding weg te gooien. Maak daarom eerst stapeltjes en beslis daarna wat weg kan. Hiermee bedoelen we te zeggen dat je bij het uitruimen van je kast een stapeltje kleding kunt maken van wat je beslist wilt houden, een stapeltje voor twijfelgevallen en een stapel voor kleding wat weg kan. Zo kun je later beslissen of je de twijfelgevallen wel of niet weg gaat gooien en heb je een beter overzicht in de kleding die je wil houden en weggooien. Maar, wees wel kritisch tijdens het uitzoeken van je kleding! Hoe makkelijk het ook is om alles op de twijfelstapel te gooien, als je kleding al een aantal jaar niet meer hebt gedragen is het toch misschien beter om afscheid te nemen en de kleding weg te gooien. 

Weggeven 

Natuurlijk is het zonde om kleding weg te gooien. Daarom kun je er net zo goed iemand anders blij mee maken. Ken je toevallig een neefje of nichtje die er blij mee is? Of wellicht woont er iemand in je straat die de kleding goed kan gebruiken. Mocht je niemand in je omgeving kennen, zijn er ook speciale kledingbakken waar je de kleding in kunt deponeren. De kleding gaat dan vervolgens naar landen die het goed kunnen gebruiken of bijvoorbeeld het Leger des Heils. Zo komt jouw kleding toch goed terecht en maak je hier veel mensen blij mee! 

Geef je kleding een make-over

Je hoeft je kleding natuurlijk niet weg te gooien, maar je kunt van je oude kleding ook nieuwe kleding ontwerpen. Zo kun je bijvoorbeeld van een oude jeans een leuk kort broekje maken. En tover die lange rok om tot een kort rokje. Super leuk! Zo heb je gelijk een aantal nieuwe kledingitems, waar je niemand anders in ziet lopen. Van te voren kun je leuke knoopjes, linten, borduursels en andere naai accessoires kopen, waardoor je je kleding een goede make-over kunt geven. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.