Zo maak je de perfecte ondergrond voor een kerstdorp

Iedereen heeft wel een mooi kerstdorpje gezien. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. De een maakt een eenvoudig dorpje op een dienblad of op de schouw terwijl de ander een groot kerstdorp maakt waar je uren naar kan kijken. Het bouwen van een kerstdorp begin altijd bij de basis. Maar hoe maak je een mooi landschap?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je kerstdorp op te bouwen. Het maken van een ondergrond varieert van tijdsintensief en super gedetailleerd tot eenvoudig en snel. Hoe groot landschap je gaat maken is afhankelijk van de beschikbare ruimte. Voor het maken van een landschap wordt meestal piepschuim gebruikt omdat dit eenvoudig en goedkoop is.

Een landschap van piepschuim

Piepschuim is het makkelijkste en goedkoopste materiaal om je kerstdorp op te bouwen. Piepschuim is in verschillende diktes verkrijgbaar en doordat je kan stapelen kan je makkelijk de hoogtes bepalen. Je kan de piepschuim platen het beste aan elkaar bevestigen door aan de slag te gaan met polystyreenlijm. Deze lijm is erg geschikt voor piepschuim en is makkelijk verkrijgbaar. Een andere mogelijkheid om de platen te bevestigen zijn saté prikkers. Door deze schuin in de platen te steken, blijven de platen verbonden. Door een rotsachtige structuur te creëren in de platen kan je stuken wegbreken of steken. Een piepschuimsnijder maakt deze klus al helemaal eenvoudig. Wanneer de ondergrond een vorm heeft, kan je aan de slag met verf. Je kan hiervoor acryl of muurverf gebruiken. Daarnaast kan je ook toppen van de rotsen bijvoorbeeld grijs spuiten en daar wat kunstsneeuw overheen strooien. De onderste laag van het landschap kan je ook bestrooien met kunstsneeuw. Wanneer jouw landshap af is, heb je de perfecte basis voor een fantastisch kerstdorp en kunnen de kersthuisjes erop. Kijk op Felinaworld.com voor een uitgebreid assortiment aan kersthuisjes, figuurtjes, accessoires en nog veel meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.